Blogg fyra

Onsdag 12 December 2018

I kväll skred hon in med sitt följe. Den väna anlände med cirka 30 stycken i sitt följe i Olaus Petri kyrkan i Örebro. De blev en kör av blandade röster i alla åldrar. Tänk er en nedsläckt kyrka, följet med klingande rena röster och levande ljus. Så vackert! Jag bara njöt och då de kom till Hosianna reste sig hårstråna. Så tyckte vi vuxna.

Värre var det för de små i bänkraderna som inte njöt alls. Det var ju inte Jean Banan precis och tristessen gav dem spring i benen medan de fjättrades fast i föräldrarnas famn.

De minsta ville slita sig loss och då de inte kunde det var det bara en sak att göra för att protestera. Nämnligen att ge hals till de bars ut.

De lite större skruvade sig och då de inte fick lämna salen så lade de sig ner och försökte sig på att ta en lur i tristessen. Jag lade speciellt märke till en fin liten kille som kan ha varit cirka fem år. Han lade sitt huvud i mammas knä medan benen rörde sig kvidande då plötsligt organisten gav till ett hårt och starkt ackord samtidigt som kören tog i allt vad den förmådde.

Det blev bara för mycket för den lille killen som ställde sig upp som ett jehu och höll för öronen så mycket han kunde. Men vad gjorde väl det. Charmigt så det förslår och alla barn är välkomna i Guds kyrka.

Jag förstår precis hur de kände sig för det gjorde jagt med då jag var tvingad att delta i kyrkan.Värst var Gudstjänsterna.Höjdpunkten var ändå de små luciorna som sjöng med både charm och högtidligt allvar.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS