Blogg fyra

Fredag 14 December 2018

Julle 8 år får inte spela med i pojklaget därför att hon är en flicka men känner som som en kille-

Gör man så? Inom idrotten talar alla sig varma om att alla ska få vara med och väx, känna gemenskap och fostras i laganda. Fy, menar jag. Som tur är så var det ett annat lag som tor henne under sina vingar.

Hon, han, hen. Då jag var barn hade jag flera kompisar som de vuxna kallade pojkflickor utan att det var något nedsättande i det, nej snarare var det charmigt. Dessa hade både attityd och styrka nog att svara på dumma frågor från grabbarna och vid konflikt mot oss tjejer var de de första att försvara oss.De var accepterade av killarna och fick gärna vara med gårdens killar då de lirade boll.

Varför ska vi vuxna sätta en stämpel på Julle som trans eller gay? Det är inte alls säkert att livet låter henne bli det. Låt henne leva som hon vill och bestämma själv tids nog. Till dess kan hon väl bara få vara den hon är. göra det hon gillar och leva i nuet.

Ha en skön helg

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS