Blogg fyra

Söndag 13 Januari 2019

En kvinna berättade idag hur utsatt hon var i byggbranchen och önskade sig fler tjejer för att få slut på männens eviga nedsättande sextrakasserier. Ja, det är ju hemskt och så ska det inte vara. Antar att det är reptilhjärnor och drängmentalitet som tar över.

En tanke slår mig dock fast jag inte var på plats. Hon berättade att hon arbetat på en byggvaruhandel i kassan och vände sig om för att hämta en pärm då kollegan tog betalt av två herrar och frågade artigt:

- Ska det vara något mer?

Här kommer poängen:

-Ja, hon där!

-Är hon till salu?

Som sagt, jag var inte där men undrar om det möjligen kan ha varit så att incidenten var ett dåligt skämt/komplimang till en snygg tjej.Utan att mena något dåligt.

De gamla sedvanorna som förr var tillåtna lever ännu kvar hos vissa och behöver inte betyda trakasserier. Det borde räcka med att man beskedligt och intalande svarar att man blev ledsen. Då kan de förklara sig och samtidigt ta lärdom om det nu är så gräsligt illa att man inte tål det hela.

Ibland känns det som om kvinnors kamp går till överdrift men som sagt så var jag ju inte där när det hände.

Ha en bra söndag

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
10.08 | 13:46

Åhhhh, fick se denna sida nyss, hälsa till Jocke Persson från en som gav honom ett glas mjölk i Stadsparken för jääääättelängesedan.
Hoppas han minns mig :)

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS