Blogg fyra

Onsdag 16 Januari 2019

Alltså, hur orkar dom? Jag har alltid trott och hoppats på att våra ledande politiker är människor med förmåga att diplomatiskt och demokratiskt leda oss fram mot ett gemensamt mål som ger trygghet åt oss alla. Vad händer istället? Jo, de mest naiva och maktlystna dragen visar sin allra värsta sida. Jag ska försöka att minnas turerna i detta drama som mer och mer liknar farmens paktbildande och uteslutande.

1. Efter valet var blocken nära varandra i mandat men alliansen skallade: Bort med den gamla regeringen! Bort med Statsministern! Ingen i våra partier ska få rösta på honom.

2. Så blev det. Han blev nedröstad. Sverige stod utan ledning och den stora stygga vargen SD som svenskarna röstat fram stod och lurade med hot om att vilja blanda sig i med betydligt större inflytande.

3. Nästa man till rakning för ministerposten var M:s ledare. Skulle han klara sig igenom röstningen. Nej, han och KD:s ledare kunde tänka sig att samarbeta i viss mån med SD ansåg S och de andra i alliansen som nu sprack och Sverige stod ännu utan ledning.

4. C L och MP slog sina huvuden ihop och inte blev det något bättre för folket men de kom på en grej:Vi gör oss en pakt med S. Då blir vi stora! Men de ska föra den politik som vi vill ha.Då kan de få bilda regering. Ytterpartierna får absolut inte vara med. Vi skriver en klausul så vi slipper vänstern. De ska uteslutas! S svarar: Jaaa tack!

5. Plötsligt är V ett farligt ytterparti och ska frysas ut i kylan tillsammans med SD. De protesterar och hotar med att som vågmästare avsätta både den eventuella Statsministern och regeringen om inte klausulen tas bort. Tar kontakt med S som säger att det "var ju bara ett talesätt och att de tänker samarbeta utanför överenskommelsen.

6. Detta köper V som litar på S medan pakten menar att inget ska ändras och allt ska vara kvar. Den mest kaxiga kvinnan i gänget menar att "Vänsterpartiet ska krokas av" och de har minsann också resurser att avsätta både blivande minister och regering om det kommer att behövas.

7. M och KD ser detta som en katastrof och nu är även de utfrysta. Kan de kanske bilda en egen pakt med SD? Aldrig i livet menar de.

Phu! Vad blir det av det här barnsliga käbblet? En S regering som är högerstyrd eller sågning av V? Kaos verkar det som i ett land där nu varannan svensk är emot det som händer. Betyder det något?

Hujeda mig!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS