Blogg fyra

Måndag 20 Januari 2019

Åter har mina tankar om maskrosbarn och fosterhemssystemet fått belägg för att det beskrivits rätt i min bok om Maskrosbarnet Albin. Den känslan kom till mig då jag läste i vår tidning om det hemska mordet på Järntorget i vår stad för en tid sedan Och det visade sig vara en kvinna som vill vara en man. Det var enligt mig ingen sensation. Det jag reagerade på var hens uppväxt. Hon var barn till ett funktionshandikappat par och fick därför inte bo med sina föräldrar utan blev fosterbarn under tretton år i ett hem som inte fungerade. Fick därför flytta, flytta och flytta igen.

Då hon äntligen kom till en familj där hon fick både kärlek och omtanke fick hon av någon anledning inte vara kvar. Kan bara ana hur utsatt och hjälplös hen kände sig då.Och värdelös.Det gör Såå ont i hjärtat.Kompensationen blev droger och hen drömde om att bli en dealer i knarkhandeln samt att få pengar till en könsoperation. Drömmen om att bli någon och bli respekterad styrde, även om det var i träsket,

Droger och vistelse på ungdoms hem i omgångar förändrade ingenting då psyket för längesedan var sjukt Och vid arton blev hen mördare. Fruktansvärt brott och tragiskt. Hen fick åtta år på Hinsan och man kan ju önska att hon får vård om det finns en sådan där.

Jag undrar vad som hänt om hon fått en trygg uppväxt från början? Kanske en med ständig tillsyn från de ansvariga. Kanske skulle hon haft den kärleksfulla familjen och stadig kontakt med sina föräldrar Tillsammans med en assistent.

Ibland känns det som om vi får de ungar vi förtjänar.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS