Blogg fyra

Onsdag 23 Januari 2019

Regeringen går ut hårt. Nu ska pensionärerna få det liv som de förtjänar efter år av slit och ansvar de haft för efterkommande generationer. Härligt, det är de så väl värda tänker jag men blir besviken då jag tittar efter fakta. Jag kanske inte förstår riktigt men mitt intryck är att de som har det fattigast är de som får minst.

Vi har 260 000 ensamstående pensionärer med bostadstillägg. Deras medelinkomst är 11.500/månad. Av detta ska en hyra betalas. Vad jag kan se så blir det inte mycket kvar att leva av. Nu ska de få en höjning minsann och vad handlar det om? Jo, mellan 160-290 kronor/månad.

Undrar bara hur stor skillnad det gör? Vad får man för 160 kronor? Kanske en pizza och en öl om man vill slå på stort och gå ut och festa som vanligt folk. Livet är ju inte slut för att man blir gammal. Men det kan bara bli en gång i månaden om man nu väljer det istället för att spara till tandläkaren.

Nu ska vi höja så att våra äldre får ett välförtjänt värdefullt liv sa Löfven så stolt. Ja, det finns andra grupper som får det bra mycket bättre och så klart är de värda de också men för de fattigaste blir skillnaden inte så stor. Synd för det är de som behöver en rejäl höjning. Tror inte att någon skulle missunna dem det.

Ha en bra dag!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS