Blogg fyra

Söndag 27 Januari 2019

Det har blivit väldigt tyst om tillväxt, bostadsproduktion och att alla vill flytta till och leva just i vår stad. Jag undrar vad det kan bero på?

Kanske är anledningen de många nyproducerade lägenheterna som nu står tomma? Klart är ju att de som finns nu är allt för dyra för vanligt folk men kanske tänker jag i synnerhet på våra ungdomar som gärna vill flytta hemifrån till ett eget boende vilket är omöjligt.

Från början är det ju den förra regeringen som bestämde normerna pga att de önskade sig en rörlig bostadsmarknad så att de redan befintliga bostäderna med billigare hyror skulle bli lediga för våra nya svenskar, våra unga och våra äldre.( Mitt egna antagande)

Nu blev det inte så och vår stads ledande som ville vara störst i produktionen såg en dröm i förtätning och tillväxt. Investeringsstödet skulle ges till enbart hyresrätter i nyproduktion där man med dess hjälp skulle bygga ytterligare 900 lägenheter med billig hyra. Det handlade om 4.600 per kvadratmeter.

Nu ska det omförhandlas enligt den nya regeringen och dess stödpartier. Jag har tidigare undrat över varför man inte kan ge detta stöd till de som redan finns men står tomma.

Kanske har jag fel och jag är nog inte så insatt men det måste väl vara bättre för fastighetsägarna att få uthyrt. Ja, jag vet att bostadsrätterna ska säljas men kanske vore det en lösning att under några år hyra ut med hjälp av investeringsstödet och att den boende sedan får välja köp. Det skulle i varje fall underlätta för våra ungdomar som skulle få sig ett hem som de har råd med.Kanske någon form av leasing?

Antar att det är något som regeringen måste förhandla med fastighetsägarna om. Som sagt så är jag bara en vanlig invånare med egna funderingar.

Ha en bra söndag!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS