Blogg fyra

Onsdag 30 Januari 2019

På livets Stig lär vi oss och utvecklas och det känns bra att få kunskap i sådant man inte haft en aning om. B 12 vitamin tex och folsyra. Livsviktiga ämnen för vår kropp. Det är inget som den själv tillverkar utan vi får det genom maten Och då vi blir äldre är det lätt att vi får brist.

Detta påverkar våra blodkroppar och benmärg och kan ge förändringar i hjärnan och det blir risk för demens.

Är du trött, ser du dimmigt,har du magbesvär, är det tungt att andas, minns du sämre, är der svårt med koncentrationen, kan du läsa en artikel eller ett kapitel utan att ta till dig innehållet, har du panikångest?

Då kan det vara brist du lider av. Ta kontakt med din doktor och be om blodprov Så du kan få utskrivet B-12 och eller folsyra för att kolla.Blir testet positivt så be också om en hjärnröntgen. Man kan gå med denna brist länge utan att veta om det. Om det visar sig att mer än åldersmässiga förändringar uppstått så blir man utredd men det tar sin tid. Har man tur så stoppar vitaminerna en del så de bör vara med under tiden och för att utesluta andra orsaker som ger demens. Tex immun sjukdom. Det är heller inte säkert att vitaminerna kan återställa skadan men hav tröst. Det finns bromsmedicin.

Aldrig trodde jag att hälsan kan bli så eftersatt genom att det saknas ettt vitamin. Det har livets Stig lärt mig nu.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS