Blogg fyra

Fredag 1 Februari 2019

Snön faller och vi med den. Kan inte låta bli att låta lite uppgiven då jag blev väckt av ett inslag på nyheterna. En film som visade hur ordningsvakterna i Stockholms tunnelbana beter sig då en gravid kvinna som inte betalat sin biljett gör motstånd.

Saken är den att hon hade med sig ett barn som förtvivlat grät och inte förstod vad som hände.

All heder till den vakt som tog sig an barnet och förde henne åt sidan för att trösta och lugna. De övriga har jag svårt att förstå. Även om kvinnan som såg ut att vara en nyanländ hade brutit mot reglerna och även om hon gjorde motstånd då måste även en ordningsvakt anpassa sig mot situationen som uppstår vid en sådan konflikt. För mig var det hjärtslitande att se på filmen när minst tre män ger sig på och lägger ner en gravid kvinna medan barnet åser alltsammans.

Kvinnan hamnade på sjukhus och vad som hände i tösens hjärta får vi aldrig veta.

Det måste finnas annat sätt att gå tillväga men om man ser på TV:s drama om vakterna i tunnelbanan så är det väldigt mycket nedläggning och handklovar på människor. Oftast är de minst tre på en. Vet ju inte om det är TV som vinklar det hela men om det är sant så får man intrycket av att vakterna hellre skulle vilja vara poliser. Som tur är så har de senare bättre maner och använder oftast inte mer våld än nöden kräver.

Det får man ju heller inte som brottsoffer göra.

Hs en skön fredag!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS