Blogg fyra

Lördag 23 Februari 2019

Jag såg på dokumentären om den då farligaste brottslingen i Sverige. Svartenbrandt visade upp en kall, cynisk och oempatisk attityd och handling i sina gärningar. Skyldig till råa mord och bankrån med mycket mer.

Ändå skulle jag inte intressera mig för en sådan hemsk person om han inte själv berättade i programmet om sin barndom. Han var ett maskrosbarn. Vissa barn kan klara det som vuxna genom att istället bli framgångsrika medan andra blir så fulla av hat att empatin försvinner.

Lars Inge Svartenbrandt föddes av en mor som inte ville ha honom, han lämnades till sin morfar där han fick några år fulla av omsorg och kärlek men utan regler. Han togs därifrån och hamnade hos en gammal faster som var elak och bestraffade med hård aga för minsta förseelse ofta obefogad då han var oskyldig. Annorlunda och oduglig kände han sig både där och i skolan. Fastern tröttnade och socialen flyttade honom till ett fosterhem där han agades på naken rygg med en kvast av björkris. Förtvivlad, ensam och utsatt flydde han til sin mor som efter att ha givit honom ett bad sände honom tillbaka till fosterhemmet där styvfadern förgrep sig på honom. Tidigt gjorde hatet inom pojken att han började med sniffning och droger och hans kriminella bana startade. Resten är historia.

Hans empati existerade inte men någonstans inom honom fanns ändå en känsla för de små och offren de tvingade med sig som gisslan då de var oskyldiga.

Han berättar själv i programmet om en liten flicka i en bank som de gav pengar och bad henne springa därifrån. Kanske var det ett litet maskroshjärta som klappade där.

Ett barn som växer upp i trygghet med kärlek, tillit och omtanke vill dela med sig av detta till andra som vuxen.

Mer behöver väl inte sägas.

Ha en bra helg!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS