Blogg fyra

Onsdag 13 Mars 2019

På förekommen anledning ( jag blev som medborgare nyfiken på vilka lediga jobb som erbjuds i vår stad) så fann jag att de verkar finnas för dem som är utbildade och kan svenska språket.

Okey, det senare är ett måste för att man ska klara av att jobba i samhället. Därför är det bra att vi har undervisning i ämnet och jag uppmanar alla att genomgå den det första de gör i vårt land.

Örebro kommun erbjuder sommarjobb på äldreboenden bl.a. På både gott och ont för om personalen inte kan språket så blir det många missförstånd. De äldre kan ju inte tala något annat än svenska.

Men man måste ju börja någonstans förutom språket. Därför skulle jag vilja efterhärma den stad minns ej längre vilken som placerade utrikes arbetssökande som extrahjälp till vårdpersonal. Dvs. att sköterskor och andra kunde ägna sig åt det de har utbildning för medan de fick hjälp med det adnistrativa, ärenden, matservering, kaffe och andra tjänster. Samtidigt som de nya får en chans att lära sig språket och komma in i verksamheten. Så mycket lättare blir det då att söka utbildning och vilka meriter de skaffar sig sedan.

Jag är inte så insatt i tillväxt och sådant men mitt förnuft säger mig att så länge som kompetensen inte är i kapp de jobb som finns så kan hur många nya lager och distributioner som helst starta upp i vår stad  med robotar och endast sökande kompetens inom teknologin så är det ingen tillväxt.

Då får vi vänta in våra nu studerande ungdomar för att se en ljusning i mörkret.

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS