Blogg fyra

Söndag 17 Mars 2019

Världen verkar vara upp och ner värre än någonsin och det demonstreras i varenda hörn. Ett friskhetstecken är det i alla fall då människor går samman mot sådant som de upplever som orättvist. Lilla Greta har visat civilkurage och fått hela världens elever att strunta i skolan för att demonstrera för ett bättre klimat. Detta utan att peka på vad som ska göras, utan bara på ungars vis meddela sitt missnöjemed att inget görs. Det är stort men aningen orättvist då forskarna jobbar oförtrutet med problemet. Charmigt är det och vi får väl se om det gör någon skillnad att de skolkar från skolan. Hade det haft samma effekt om det inte utfördes av olydnad?

I vår stad har de gula västarna slagit till. Ja, det är alldeles sant. Inspirerade av Paris så tågade de  igenom staden med plakat där det stod att vi ska stopp maktmissbruket hos kommunens tjänstemän och politikerna. Utan att berätta vad de utövat för missbruk. Inget vidare tycker jag då ingen förstår anledningen. Det verkar flummigt. Men de var i alla fall fredliga i sina västar. Det var positivt till skillnad från de i Paris. De skulle nog vinna merrespekt om de höll sig lugna och använde passivt våld mot poliserna.

Ha en skön söndag och njut av vår vackra natur. Det är ni så himla värda.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS