Blogg fyra

Fredag 12 April 2019

 

Vi ska få nya grannar då kommunens markenhet till slut bestämde sig för att hyra ut de två tomma villorna på Lundagårdsvägen i vår stad Örebro. 

Med ett rivningskontrakt och efter vad det verkar under obestämd tid. 

Kallhyra på den ena är 11500/mån och den andra 7600/månad. 

Anledningen är byggplaner men ingen vet när. De förra ägarna ville snabbt flytta då samrådsplanen berättade om byggande av höghus alldeles intill samt en skola.För att ge plats så skulle deras villor ändå köpas in och rivas.

Även om en politiker ansåg att man skulle tåla utveckling och inte vara en bromsmaskin så kan i alla fall jag ha full förståelse då de köpt sitt hus just för att få leva där i samråd med natur och djur. Plötsligt rasade deras drömmar om att åldras där och må bra. De skulle ju inte få bo kvar!

Min mening är att det gick alldeles för fort. De hade kunnat bo flera år till och kanske ännu längre.

 

Produktionen skulle starta med kort verkan och anlitad mäklare rådde dem att sälja till kommunen vilket skedde men någon detaljplan har ännu inte påbörjats. De har stått tomma väldigt länge så gissa om vi hälsar nya grannar välkomna. Särskilt barnfamiljer. Kruxet är bara hur länge? Det måste ju stå i kontraktet och jag hoppas det blir många år.

Den slutliga överlåtelsen skedde i april 2018 och oktober 2017 men stod tomma långt före det då den dröjde men var muntlig.

 

välkomna! Det är väldigt tomt här.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS