Blogg fyra

Onsdag 15 Maj 2019

Förlåt en gammal tant men jag får det inte att gå ihop. Just idag erbjuds 316 bostadsrätter i Örebro plus 382 kommande. Hyresrätter just nu ca 200 lediga. Enligt Hemnet och bostadsportalen. Många står tomma.

Vad jag inte förstår är varför kommunen fortsätter att ge tomter till byggherrar som vill bygga bostadsrätter och varför de vågar bygga?

Det som behövs är bostäder som våra ungdomar har råd att bo i. Nyligen skröt man över nyproducerade hyresrätter som skulle vara billiga men i själva verket så gäller den hyran till en början för att sedan höjas allt eftersom till man kom upp i den ursprungliga kostnaden.

Kommunen ritar och planerar för varenda lilla plätt i vår stad med en iver som är obetalbar. De planerar för 2000 nya invånare varje år säger de och slår sig för bröstet.

Min undran är: är det inte dags att stanna upp och låta planeringen ske på längre sikt. Bygg för dem som har behov eller hjälp dem till de bostäder som finns.

Ha det!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
10.08 | 13:46

Åhhhh, fick se denna sida nyss, hälsa till Jocke Persson från en som gav honom ett glas mjölk i Stadsparken för jääääättelängesedan.
Hoppas han minns mig :)

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS