Blogg fyra

Söndag 2 Juni 2019

Blev glad i dag då jag läste i vår tidning att dessa ungar uppmärksammas. Det finns så många som var femte barn som far illa i dysfunktionella familjer. Barn som blir utsatta för våld eller befinner sig i det. Barn med drogberoende eller spykiskt sjuka föräldrar, barn som blir föräldrar till sina föräldrar.

Nu ska man göra ett test i några kommuner där ett universitet ska ge verktyg till de som arbetar med detta. Alltså frågor som ger sanna svar från intervjuer med barn och vuxna och sedan ges råd och stöd till de som arbetar med de drabbade.

Nog bra, men det räcker inte riktigt eftersom det bara når de som redan har kontakt med individ och familjeomsorgen. Så många ungar lider i tysthet och så många vuxna i omgivningen tiger av rädsla för att bli inblandade. Vad de behöver är stöd av andra vuxna i omgivningen. Grannar som knackar på och erbjuder sig att ta barnen till sig om de ska bråka samt hotar med att kalla på polis om det fortsätter. Om grannarna kommer överens om detta så är det inte bara en utsatt person och det krävs en hel del mod att våga fortsätta leva rullan.

Det behövs en resursperson i familjen. En vuxen som har förtroende men allra först borde vi vanliga skaffa oss civilkurage och knacka på.

Alla ungar är våra barn.

Ha en trevlig söndag!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS