Blogg fyra

Fredag 14 Juni 2019

Det har talats mycket om skolans vardag och jag har själv skrivit om vår Skola i Vivalla Örebro där det förekommer slagsmål. hot och våld av eleverna mot både lärare och kamrater.

Det får mig att fundera på hur vi hade det i skolan på 60-talet. Jag har själv skrivit en bok om hur det var att vara tonåeing då. Det underliga är att det inte var bra då heller. Mobbing förekom och jag minns hur lärarna passerade förbi och log åt elakheterna med en min av att: ja, se ungar.

De förstod inte att de borde ingripa. Min pina var så stor att jag gick till skolan av rent tvång. Även lärarna var mobbade av vissa elever som fick övertag i klassen. Vi hade en lärare som var överbegåvad och nördig i sina ämnen. På hans lektioner rökte de helt öppet i klassrummet. kastade suddgummin på honom och då han protesterade satte de pepperskorgen över hans huvud och gapflabbade. De som inte hängde med i skrattet blev hånade efteråt.

Att ha patos var inte så lätt. Alltså var det inte bra då heller och man kan undra varför det inte hänt något under alla dessa år i skolan?

Minns en mycket arg rektor som en dag gömde sig längst bak i klassen och tog en av bråkstakarna i örat, leddut honom och utdelade en rejäl örfil. Så gör man som tur är inte i dag men faktum är att grabben blev snäll efter det.

För övrigt hade vi en lärare som kunde vara barsk då det behövdes men ack så underbar då det var tvärtom. Honom respekterade vi och det var roligt att lära på hans lektioner.

Som sagt så var det inte bättre förr fast man gärna vill tro det. De som bar sig illa åt mådde inte något vidare själva då heller. Men med facit i handen så har inte mycket förändrats trots allt trots alla dessa år.

Läs gärna min bok om hur det var att vara tonåring då. Finns på min boksida. Allt om kärlek, popband och annat.

Ha en skön helg!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS