Blogg fyra

Tisdag 22 oktober 2019

1,7 miljarder!!! 

Det är vad vi är skyldiga. Och det är bara i min älskade hemstad Örebro. Allt måste sparas in och välfärden drabbas värre än någonsin. För mig känns de äldre, sjuka och barnen som det viktigaste i vårt samhälls men dessvärre så får alla stryka på foten och få en ännu värre livssituation.

Min fråga är: Hur kunde det hända? Läste inte våra politiker och högre tjänstemän diagnoserna Som ändå kommer med jämna mellanrum. Vi vanliga tror och hoppas ju på våra folkvalda och våra chefer att de skall jobba för oss som alltid förr.

Nu vet vi inget! Okey, immigrationen blev både större och dyrare än vi någonsin kunde drömma om men nu är det dags att vi ber dem om hjälp att lösa allas våra ekonomiska problem. Skaffa sig ett jobb vore inte fel.

Vi har tidigare gett en regelreform som lockades alla till oss. De har på allvar trott att till oss kan man komma och få bidrag utan att behöva jobba.

Ingen har berättat sannningen om oss svenskar och ekonomi. Jag vet att ingen av dem vet hur vi lever i Sverige och att det finns så många av dem som så gärna vill göra rätt för sig om de bara vet hur vi lever och vad vi har för normer i Sverige Det har de aldrig fåttt veta. Då någon har försökt att påtala detta så har vi stämplats som rasister.

Det finns så många som vill göra rätt för sig i sitt nya land vilket vi aldrig får glömma.

 

Tyrärr finns det också kriminella gäng i så kallade utsatta områden. Unga värvas in i dessa pga kultur, religion, heder med mera. 

Jag tror att de växt upp med detta och vet inget annat. Föräldrar sätter sin prägel på sina barn vare sig vi vill eller ej.

Hur ändrar vi detta i en handvändning? Det kommer md all säkerhet att ta många generationer.

De har ju ännu inte fåt veta något om hur vi lever i Sverige och om vår kultur och normer. Dettta är något som vi borde ha informerat om tillsammans med språket redan från början.

Ibland känns det som om vi all vårt välmenande sett allt i naivitetens ögon. Vi vill ju hjälpa alla som har det svårt men jag tror att det har slagit fel.

På nyheterna fick vi höra om alla ungdomar över femton som blivit dömda till LVU att de måste sitta i häkte i flera dagar i väntan på transport till sina respektive hem.

Vet inte riktigt vad jag känner inför dessa barn för det är de ju fortfarande. Några dagar låter inte så skrämmande jämfört med vad de bidragit med för våld och brott i vårt samhälle men om jag tar hänsyn till deras ålder så mjuknar ändå mitt hjärta. Tror nog att de kan få känna på hur det är att vara kriminell och hamna i fängelse men varför inte bara skrämma den en aning. Varför låsa in dom. De är ju ändå bara barn och behöver samtal och stöd av en vuxen Trots allt.

Ha en bra tisdag!

Han en trevlig tisdag kväll

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS