Blogg fyra

Måndag 28 oktober 2019

Spökenas julafton är det denna vecka Då det firas Halloween. Egentligen är det inte vår sed utan som så mycket annat har vi tagit den från USA sedan 1990-talet. Där är det irländarna som tagit den med sig under den stora invandringen. Deras urgamla sed handlar inte om hemska demoner eller vampyrer som skrämmer slag på barnen utan istället firade de de dödas återkomst under detta dygn. De lysande pumporna användes för att skrämma bort de andar som inte var snälla. De vuxna klädde ut sig och gick en runda medan de förde oväsen.

Detta har fört oss till dagens firande då barnen ringer på och frågar om vi vill ha bus eller godis vilket är gulligt. Det är däremot inte zombies som skrämmer vettet ur våra ungar för att visa ondska. Även om de vet att det inte är på riktigt så fungerar skrämmandet perfekt. Det finns tillräckligt med ondska på TV både i film och i verkligheten.

Fram för fler gulliga spöken som i vårt slott i Örebro där Spöket Laban hälsar på.

Ha det bra och spöka lagom!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS