Blogg fyra

Torsdag 31 oktober 2019

Jag hör och ser på media hur det bråkas på våra skolor. Elever tar över lektionerna med högljutt prat och eleka kommentarer både till läraren och klassen. Som om det inte räckte så spottar de på vederbörande eller misshandlar hen.

Dessa ungar borde lära sig att veta hut blir min första tanke. Har inte de vuxna i skolan någon som helst auktoritet. Saken är nog den att de av risk för att bli åtalade tar emot istället för att ta i med hårdhandskarna. Var det annorlunda förr då? Ska jag vara ärlig så fanns det bråkiga elever redan på 60-talet Då jag gick i grundskolan.Men det är nog snäppet värre nu trots allt.

I nian hade vi en kille i klassen som gapande sjöng Satisfaction, kommenterade läraren med idel elaka tillmälen men en dag satt vår vanligtvis så snälla rektor längst bak i klassrummet då grabben som vanligt kom försent  och slog igen dörren sjungades sin sång. Rektorn upptäckte han inte utan gick självsäkert till sin plats flinandes åt alla sina så kallade kompisar.

Rektorns ansikte  lyste illrött då han stegade fram , delade ut en rungande örfil, nöp tag i hans nacke och förde ut honom. Efter det var han snäll.

Rätt eller fel? En så kallad expert tyckte att man som lärare ska behålla sig passiv. Vill ungen riva hela klassrummet i raseri så ska han få göra det.

Tror inte att jag håller med.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS