Blogg fyra

Tisdag 26 november 2019

Då jag sitter inne i stugvärmen med en kopp kaffe och dagens tidning och har det ljuvligt bra läser jag något som åter får mig att vakna upp till verkligheten. Det handlar om våra hemlösa och det gör ont då jag tänker på var de ska ta vägen i vinterkylan?

Jag läser att i vår stad finns 150 stycken enligt stadsmissionen men endast tio övernattningsplatser varav några alltid är lediga. Varför framgår inte men kanske har det med droger och alkohol att göra. 

Nu har det blivit bostäder över då de ensamkommande inte längre kommer, så kallade socialbostäder Men de bör då vara registrerade vilket också är en känslig fråga.

Socialstyrelsen menar att antalet i vår stad är 220 och att systemet måste göras om i hela landet.

Bostäder först och ta hand om problemen sedan borde gälla vilket man kan hålla med om.

Detta handlar om olyckliga människor som genom olika orsaker har kommit snett Vilket kan hända vem som helst av oss. Tror inte att någon självmant väljer hemlöshet. DET DRABBAR ÄVEN BARN vilket är fasansfullt.

Vad kan man göra? Inte lätt men att skänka en slant till Frälsis och andra organisationer eller bli volontär om man önskar engagera sig ytterligare.

Ha en bra tisdag!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS