Blogg fyra

Onsdag 4 december 2019

Vad är det som händer i vårt land? Frustrationen växer hos folket samt en förlamande känsla av att inte veta hur och av vem problemet med gängkriminaliteten ska kunna lösas. Vi har sedan tidigare haft knuttar, raggare, skinnskallar och motorcykelgäng men detta känns värre än värst.

Det värsta är att 10-12 åringar lärs upp och utför brott för de kan inte straffas. Man utnyttjar alltså sina små bröder eller släktingar som vill vara till lags och växer in i gänget.

Polisen sliter i sitt hår för att reda ut brott vilket är vad de ska göra. Det sociala är inte deras verkliga uppgift då det sker så mycket våldsdåd.

Lärarnas första uppgift är att lära ut kunskap men då de har sina ungar varje dag så ser de vilka som inte mår bra eller handlar fel. Uppmärksamhet och samarbete med det sociala och polisen vore bra.

Föräldrarna då? Ja, regler, normer tro och kultur gör att de kanske inte förstår en strävan att reda ut problem och hjälpa tas fel. De har det högsta ansvaret men enligt en kurator på en skola så ville de inte förstå utan tog illa upp och ansåg att deras barn anklagades oskyldiga Och agg flödade mot den som påstod annat.

Upplevde själv detta fenomen då jag arbetade som fritidspedagog För många år sedan då föräldrarna krävde en ursäkt av mig. Jag var uppriktig och berättade om en grabb som definitivt inte mådde bra. Jag gav honom istället ännu mer uppmärksamhet och plötsligt slutade både stölder och annat.

Med det sagt så handlar det inte om alla föräldrar och jag kan också förstå att både tålamod och ork tryter hos alla föräldrar.

Ha en bra onsdag!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS