Blogg fyra

Måndag 6 januari 2020

Varför låter man de mest utsatta i samhället betala statens och kommunernas stora skulder. Så stora att de inte räcker till utgifterna. En annan fråga är hur det kan vara så då politikerna påstår att vi aldrig haft det bättre i Sverige. Detta känns som en stor motsägelse.

Min väninnas mor som är dement och bor på ett vårdboende fick fyra dagar före jul ett brev om uppsägning av bostaden men att hon fick äran att bo kvar om hon godkände den nya hyran som var 57% högre. Finns inte längre empati och ansvar för våra invånare som mår sämst?

Sunt förnuft säger mig att då det uppstår tomhet i plånboken så måste man visserligen strama åt i tillvaron men prioritera där det bäst behövs.

Alltså kan jag lämna ett tips till de som bestämmer som lyder:

Dra in på fallskärmsavtal till chefer

Sänk deras löner

Utbilda den nya generationen hos våra myndigheter. De gamla som hade förnuft och jobbade efter det har gått i pension och är inte längre förebilder och kan inte dela med sig av sina erfarenheter.

Sluta satsa hemska pengar på kulturbyggen i detta läge. Det får man ta då man har råd. Likaså dyra inköp som BRT bussar och liknande. 

Ta tilllbaka värnskatten

Nu får det räcka med orättvisor och dumheter. Hur blev det så här?

Ha det!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS