Blogg fyra

Onsdag 8 Januari 2020

Riktigt uselt och ledsamt nyhetsutbud i dag. Iran har sänt missiler till USA:s militärbas och enligt dem så har det dödat 80 "terroristsoldater". Alltså har de gjort vad de utlovat och mördat så många människor och det otäcka är att folket jublade.

Samtidigt har ett plan kraschat på väg från Iran till Ukraina och 176 människor har förlorat livet varav minst 10 var svenskar och några var barn. Den stora frågan nu är vad som orsakat den förfärliga händelsen och om den kan ha samband med vedergällningen.

Varfför kan inte människor någon gång lära sig att reda ut konflikter med demokrati empati och samtal?

Jag ser ofta på TV:ns historiekanal och upptäcker att det alltid varit så här allt sedan människans ursprung. Det handlar om olika religioner deras värderingar, moral, etik och regler vilka skiljer sig med himmelsvida olikheter. Det gör det svårt att lösa problemen då alla anser sig ha rätt. Vi som står för fred och demokrati kan inte förstå äran av verdergällning och fanatism.

Som exmempel kan nämnas att under 800-talet stred man om vilka kloster och trosamfund som var det rätta. I samma veva ville man utrota judarna som ansågs leva efter sin egen tro och istället för att leva utan tillgångar med Gud så var de ekonomiska och rika.

Egentligen kanske Gud är den samma för oss alla fast människan tolkar honom olika.

Hoppas att dessa kriser snart går över.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS