Blogg fyra

Lördag 15 februari 2020

Spelar det någon roll vem eller vad vi tror på. Muhammed eller Jesus, judendom, kristendom, katolikisism.Kanske är Gud densamme för oss alla fast människan väljer att tolka budskapet på det sätt som gynnar dem själva.

Jag lyssnade i dag på en kvinna som var född muslim. Hon kom till Sverige med sina föräldrar men ville gå sin egen väg förbi Islam med förbud och kvinnoförtryck. Det gick inte så bra för alla i släkt och likasinnade menade att hon borde straffas. Hon höll enligt dem på att bli försvenskad.

Här i Sverige är vi fostrade till demokrati så det skär sig mot denna inställning. Värderingarna skiljer sig avsevärt. Vi kan inte förstå hur de tänker men de är inlärda med sin tro. Och vi med vår. Samtidigt stör det mig att de inte tolererar försvenskning då de kommit till vårt land och blivit bemötta med generositet.

Det kommer att ta många år innan en förändring kan ske. 
Vi får aldrig glömma att även kristendomen har varit grym och haft sina mörka sidor men så vill vi inte ha det 2020 då det är andra värderingar som leder vårt samhälle.

Ha en skön helg

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
04.06 | 06:39

🌹sänder så många kryapådigkramar som går att finna🌹

...
10.09 | 19:49

Så kul att få följa er på er resa in the big🍏
Kram på er

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS