Blogg fyra

Måndag 17 februari 2020

Hur var det att vara gammal förr? Jag menar då den tiden då äldreboende inte fanns förutom fattigstugorna. På bilden sitter min gammelmormors mormor Anna-cajsa. Hon bodde på undantag hos barnen som övertagit huset efter att maken gått bort. Att bo så betydde att hon bodde i en egen liten stuga.

Hon var aldrig ensam och gemenskapen med de sina var god. Familjen stod för omsorgen och tid fanns det gott om. Hon var en resurs i hushållet med det hon orkade med och en självklar medlem

i familjen.Och respekterad.

I dag har vi fina boenden utan någon bra omsorg. De gamla mår dåligt, personalen mår dåligt, vi har scheman som inte räcker till och vårdnad hinns inte med. Ensamheter hos våra äldre är stor och stimulansen uteblir.

Dessutom ska deras hyror höjas till det dubbla.

Jag säger som Greta "how dare you" och jag ser inte framtiden an. Kanske återinförs fattigstugorna  i sina sämsta versioner. Eller blir det kanske Hälleberget?
De gamla är plötsligt inget värda.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS