Blogg fyra

onsdag 19 februari 2020

Så här i den snötomma sportlovsveckan kan jag varmt rekommendera att söka Lasse-Majas skatt i vårt fantastiska slott i Örebro. Jag var där med mitt nio-åriga barnbarn som verkligen tog till sig allt som den mycket kunniga och engagerade guiden delgav oss alla. Klädd som Gustav Vasa berättade han om fångar i fängelsehålan där den kända tjuven hade lämnat ett brev vilket byggde upp stämningen och varje sal vi besökte hade historier om de som en gång levt och verkat i slottet  och barnen letade efter ledtrådar till skatten.

Intressant och roligt för både gammal och ung.

I detta sammanhang kan jag inte låta bli att berätta om min bok Märta-Stina och Borgensöre som egentligen handlar om Örebro och slottet under 1300-talet då kung Magnus och drottning Blanca då och då besökte det som då var en fästning. Den finns på min boksida på www.guntan.se.

Ha det!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS