Blogg fyra

Tisdag 25 Februari 2020

Det var en gång en stad som låg vackert vid en sjö på ena sidan och en storskog på den andra.

Invånarna levde där i samförstånd i det stora hela och var stolta över sin stad, dvs att där fanns bode ros och ris och även problem av olika slag.

Stadens namn var Trollebro och där bodde bara troll. De ägde en tro på den stora skogsguden och han var allsmäktig över både normer och regler.

En dag dök människan upp. De var tvingade att lämna sin stad för att den otäcka orkanen Sven ödelagt deras hem. Naturligtvis önskade trollen hjälpa och öppnade sina hjärtan för de nödställda men var skulle de bo? Bostäder byggdes i en hast så det stod härliga till men det kom fler och fler vilket ingen kunde förutse.

Människorna betedde sig inte som trollen. De trodde på någon som var rödklädd och hade sångt vitt skägg. De tillbad inte Skogsguden och de ville gå sin egen väg utan att anpassa sig det minsta tyckte trollen.Konflikter uppstod och våldet ökade för varje dag.Trollen ville ha demokrati som tidigare men människorna ville annat som handlade om heder och ära.

Men snipp snatt snut så tittade kärleken ut då Bergakungen och Statsministern slöt ett förbund. De skulle mötas över gränserna och hjälpas åt för när allt kom omkring så fanns varken den röde eller skogsguden på riktigt. Folket ställde upp i en gemensam tropp för ska man få något gjort får man göra det själv.

Godnatt

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS