Blogg fyra

Tisdag 10 Mars 2020

Nya invånare i vårt land är inget nytt. Det kan vara viktigt att känna till då man ojar sig för eller emot. Historiskt sett så har det varit konflikter sedan 1500-talet då finnar bjöds in av dåvarande hertig Karl för att hjälpa oss med Värmlands skogiga natur och det behövdes mark för odling. De var duktiga på svedjebruk och gjorde arbetet md bravur mot två års skattefrihet.

Ursvenskarna dömde ut dom trots slitet de utgjorde. De drack bara vodka, gapade och höll sig för sig själva Var den allmänna uppfattningen. Dessutom kunde de inte tala svenska.

Under 60-talet kom inbjudna italienare, greker och flera finnar för att hjälpa oss med arbetskraft inom industrin. Även kvinnor då våra egna var hemmafruar. Arbetslust hade ingen brist på och gjorde ett gott arbete då de ville göra rätt för sig. De hade två klagomål och det var att vi inte hade rödvin att tillgå och att de kände sig utanför.

Dom kallade vi för blattar och djävla spagettis. De kunde ju inte svenska och dessutom var de jämt glada. Till och med då de gick till jobbet.

Känns det kanske igen?

Viss skillnad finns dock. Vi har tidigare inte haft så många samtidigt och inte heller så skilda religioner och kulturer. Tidigare så verkar det i alla fall som om alla haft arbete och var självständiga. Allt beror idag antagligen på det stora antalet som kommit hit.

Ha det!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS