Blogg fyra

Lördag 23 Maj 2020

Det var en gång ett ståtligt och stolt grönskande träd men står ännu kvar. Tänk om det kunde berätta om allt som hänt på den forna gården där det står. Tanken på nu och dåtid är något som ständigt fascinerar mig och jag börjar fantisera om människorna som levde i huset som för längesedan är rivet av kommunen. Namnet på gården var Lundagård, det vet jag och att den var ganska stor. Byggd på 1700 talet på vad man tror över ett ännu äldre hus. Kanske är det ett släktträd?

Detta inspirerade mig till boken Märta-Stina och Borgensöre där jag lagt en av miljöerna. En medeltidsgård och livet runt den. En annan är Sörbyskogen och sedan mycket från livet inne i den då lilla staden Örebro och då slottet var en fästning.

Ibland önskar jag at jag kunde ta mig dit, alltså till förr bara för en stund för att verkligen se dem och hur de levde. Så tokig är jag! I alla fall om man ska tro min familj som inte är ett ettdugg intresserade av det som en gång varit utan bara leva i nuet.

Men man kan faktiskt lära sig av det som en gång hänt för utvecklingen har visserligen inte stannat men mycket kan man känna igen.

Ha det!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS