Blogg fyra

Fredag 10 juli 2020

Det finns inget som berör mig så mycket som barn som far illa. I grund och botten så ligger det i alla vuxnas ansvar och ntresse av att ta hand om våra ungar. I praktiken är det ju allas våra ungar.

Var femte barn i vårt land lever i missbrukande familjer med slagsmål och misshandel som en del i vardagen.

Bilden visar en färgad liten kille men i denna fråga handlar det inte om hudfärg för problemet finns i högsta grad inte minst bland ursvenskar.

Var femte unge har föräldrar som missbrukar alkohol och droger vilket medför ansvar, skam och en strävan att hålla det hemligt för den utsatta ungen som vill ta ansvar för syskon och föräldrar.

De älskar sina föräldrar trots att det förekommer både våld, bråk och gräl.

Nu säger man att skolan betyder allt för dessa ungar. Okey, kan gå med på att de får en riktig måltid om dagen. De behöver dock mer. De behöver få veta att inget är deras fel, att det inget finns att skämmas för. Stöd, stöd och åter stöd.
De här ungarna har inga kompisar för de är rädda att deras hemförhållanden ska komma fram.

De har svårt att koncentrera sig och vara uppmärksamma på vad läraren säger, svarar fel och ger mobbarna ytterligare anledning att bråka. De låser sig, är smutsiga och äger inga modekläder vilket ger mobbarna ännu mer.

Visst, lärarna gör säkert vad kan för de har så fullt upp med kunskap, tid och oroligheter men skolans rektor kanske kunde uppmärksamma problemet.

Sammanfattningsvis så tror jag att det krävs mer resurser i skolan. Som det målas ut i coronatider så har alla barn det bra i skolan men jag tror inte att det stämmer med verkligheten.

Läs gärna min bok Maskrosbarnet Albin.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS