Blogg fyra

Fredag 24 Juli 2020

Denne stolta man vid namn Sitting Bulls och hans förfäder levde i fred med naturen men krigade med andra stammar så som människan alltid gjort sedan urminnes tider. Så kom de så kallade vita som tog deras land vilket de inte ägde rätt till.

Nu undrar jag om ordet indian är något som dessa inkräktare hittat på? I så fall skulle jag vilja veta om det var insett nedsättande syfte.

Ska de nämnas som nativ americans? För mig har de alltid hetat indianer utan någon som helst nedsättning i ordet. Snarare tvärtom. För mig och barn av min tid var Sitting Bull en stor och respekterad hjälte. Är inte indianer ett folkslag och ursäkta mig om jag har fel.

Värre är enligt min mening att som ett idrottslag kalla sig red skins för det anar jag är ett skällsord som de vita hittat på. Är förresten ordet vita också ett skällsord eller svarta eller samer.

N-ordet har jag lärt mig att inte använda men under min livstid har det aldrig varit rasististiskt utan menat som ett folkslag med all respekt för människan. Där emot var och är det kränkande om man använder Ni....istället. Det var och är ett starkt och nedsättande tillmäle från USA:s rasister och det fruktansvärt hemska KKK. Dom vill jag inte nämna med deras namn. Black lives matter är ju det som gäller nu och för alltid.

Som sagt så undrar jag vad som verkligen är kränkande och vad som inte är det. En speedwayklubb kallar sig för indianerna. Antar att andemingen är stolthet och kämparglöd men vet ju inte alls om det är så.

Ha en trevlig helg!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS