Blogg fyra

Söndag 26 juli 2020

Konstig tid vi lever vi då allt ska bli nytt och förändras. I dag hörde jag på nyheterna ett förslag på att polisorganisationen skulle tas bort och ersättas av det sociala.

För mig är det helt galet.Under min yrkeskarriär har jag träffat och samarbetat med många poliser och samtliga har utstrålat en stor empati för sina medmänniskor och med stora sociala kunskaper trots buset de hade att göra med.

Deras huvuduppgift är ju att lösa brott men även att hjälpa oss invånare då vi råkar illa ut På ett eller annat sätt.

Jag har svårt att tro att det sociala ska kunna ersätta polisen men kanske kunde de jobba under samma tak för att tillsammans lösa svåra sociala problem.

Ordningspolisen som befinner sig ute i samhället känner invånarna men de ska också gripa in då våld och andra brott uppstår och de är viktiga i samhället.

Som jag ser det så är de en resurs för socialassistenterna liksom tvärtom.

Våra poliser behövs. De gör ett fantastiskt jobb men borde få mer uppskattning istället för hot om nedläggelse.De tar hand om oss då vi är som mest eländiga och får se och uppleva många hemskheter.

Förslaget förstår inte en gammal käring som jag för hur ska det sociala kunna lösa brott och nå de människor som utan empati förstör för oskyldiga offer. Ska de ge kognitiv terapi?

Ha det!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS