Blogg fyra

Torsdag 30 Juli 2020

En gammal brunn sedan länge torr och övergiven. Vad kan den berätta för oss moderna invånare?
Vissa bryr sig inte men den talar till mig eftersom jag är intresserad i överkant. För det mesta får jag gissa och fantisera vilket jag är väldigt bra på. Men inte den här gången.

Jag fann den nämligen vid släktforskning på min mans sida och hittade den och husrester efter Olof Molinder som levde längs Lundagårdsvägen på 1700 talet med sin familj på en sjättedelsmark som en gång utlovats av Drottning Kristina. 
Hans barn bodde på olika nummer på Lundagårdsvägen under sex generationer. En drev ett hästslakteri men förolyckades dessvärre då han var på väg hem med häst och vagn och krockade med tåget på nuvarande golfbanan.

Tänk vad man får veta genom forskning och Google.Vet ju att inte alla bryr sig men ju mer samhället förändras och utvecklasr desto mer försvinner kunskapen om människor som levt före oss. Hur de levde och vad de livnärde sig av. Jag vet nu så mycket mer om dem och har skrivit ner det i en bok till min son och nuvarande släktingar. En tanke fångar mig: tänk om de fick vakna upp igen och se all teknik. Vad skulle de tro om en liten maskin som klipper gräset alldeles själv.

Ha en bra torsdag!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS