Blogg fyra

Söndag 9 Augusti 2020

Det gör så ont att höra hur Lilla Hjärtat vid namn Esmeralda dog och över allt hon fick genomlida i sitt tre-åriga liv. Hur kan det gå till så här? Hur kunde tas från en familj där hon hade det bra sedan födseln och tvångsmässigt föra henne åter till missbrukande föräldrar? Två vuxna som hon aldrig sett och som dessutom behandlade förfärligt illa? Ett oskyldigt och så utlämnat barn måste ha känt sig både övergiven och livrädd för nästa drag från de så kallade föräldrarna.

Så här får det inte gå till!

Karaktären i min bok Maskrosbarnet Albin far också illa liksom var femte barn i Sverige som lever i missbrukande och drogande hem.

 Han och hans lillasyster är ett annat exempel.De har föräldrar som de till varje pris vill skydda och tiger still om hur de har det. Till dem kommer socialen och under förtvivlade former delar de på barnen och de kommer till var sitt fosterhem.

Tösen får det bra med förstående vuxnasom sakta och klokt väntar in henne men pojken hamnar i ett hem som tagit honom för  pengar och han räknas inte som en i familjen. Barnen mobbar honom utan att någon bryr sig. Han gråter tyst under täcket. 
Jag undrar varför man inte gör besök och följer upp hur barnen har det?

I första fallet skulle de aldrig fått vårdnaden. I det andra vore det bra att ha en ansvarig stödperson som tillsammans med barnen följde upp och besökte de biologiska föräldrarna eftersom den kontakten i det fallet är viktigt.

Inget av fallen känns rätt. Man borde se ungarnas bästa i alla lägen.

Min bok finns att läsa på www.TMD.se . Ring så får ni ett lösenord.

Annars finns den att beställa här på min hemsida.

Ha det!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS