Blogg fyra

Onsdag 16 September 2020

Här på min blog har jag tidigare funderat över vår byggproduktion. Jag vill betona att jag bara är en lite intresserad invånare,och ingen expert men att undra och fråga är ju var och ens rätt även om man har fel. Toppen om jag får svar. 
Så bra att det satsas på ungdomar och lågavlönade genom investeringsbidrag till de fastighetsbolag som ansöker om det. Då jag inte visste något om det så forskade jag lite på nätet.

Detta fann jag: Bolaget får 5800 kronor per kvadratmeter om de förbinder sig att: Bygga var tionde bostad mindre. Högst 70 kvadratmeter. 
Var åttonde bostad i beståndet ska gå till kommunen som via socialen anvisar dem till de som står utanför och nyanlända utan bostad vilket kanske är tur för annars vore det ännu fler lediga bostäder.

Hyran kommer då att bli 1450 kronor per kvadratmeter och här blir jag förvirrad då vår kommun meddelar att en lägenhet på just 70 kvadrat kostar 8500 i månaden istället för 10000. Det låter inte så billigt för de unga som flyttar från sina föräldrar. Ensamstående mammor som man tar som exempel må så vara om de har ett välbetalt jobb men en lågavlönad med tre ungar får det svårt.

Min tomma hjärna räknar antagligen fel men den kommer fram till 10500 i månaden dessutom.

Rätta mig om jag har fel!

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS