Blogg fyra

Måndag 21 September 2020

Idag vill jag skriva om att vara äldreäldre. Jag tänker på det fina TV-programmet där fyra-åringar är tillsammans med gamla på ätt äldreboende. Det är så fint och egentligen precis så det ska vara.

På vår dagcentral där jag jobbade var vår paroll att livet skulle fortsätta som det alltid gjort i den mån de orkade. Det är ju helt sjukt att de ska sitta ensamma fast de har folk omkring sig. Vi for på utflykter, umgicks med barn och ungdomar, vi gade fester med goda måltider och vin till den som så önskade. De pigga pensionärerna i området hjälpte till på alla sätt.

Nu förstår jag hur rätt det var och önskar att få en ändring. Det är verkligen ingen skam att bli gammal, det ska vi alla bli.

Slutligen vill jag berätta en liten anekdot sedan mitt älskade yngsta barnbarn var liten. Jag var barnvakt och han presenterade mig för sina kompisar med orden:

-Det här är min farmor den gamla gumman.

Sedan stack de iväg till studsmattan medan jag försökte komma ner i en väldigt låg solstol och då jag såg upp mötte jag tre par barnaögon som stillastående kunde konstatera:

- Ja, hon är gammal!

Det var då! Nu är han tio år och har andra intressen med sina nuvarande kompisar. Jag saknar den tiden då han var liten men han är fortfarande min förtrogna kompis.Var ålder har sin tjusning vilket gäller även oss äldre.

Kram på er!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS