Blogg fyra

Torsdag 24:September 2020

Vit som snö eller svart som natten. VAD ÄR PROBLEMET? 
Vi är ju alla människor Så det borde inte finnas annat än i historien för att lära oss hur det inte ska vara.

Ännu i den moderna världen vet vi ju att rasfördomar hägrar vidare. Så mycket att det orsakar stora protester och demonstrationer. I USA har det gått helt snett då polisens övergrepp radar upp nya händelser varje dag och hatet flödar så mycket att det kan gå överstyr. Båda sidor bär vapen och det dallrar i den spända stämningen. Det sista fallet verkar inte ha något med ras att göra utan snarare klumpighet och skräck från båda håll.

Poliserna skulle göra ett tillslag i en lägenhet på grund av knarkinnehav men tog fel på bostad då de bröt sig in. De boende låg och sov och mannen tog i skräck fram sin pistol och öppnade eld mot poliserna som sköt tillbaka. I det här fallet var det snarare situationen och det handlade inte om hudfärg vilket protesterna vill påskina. Ser man inte verkligheten som den är så piskas hatet upp och problemet kvarstår.

Det blir heller inte bättre av att detta med skändligheter överdrivs så till den milda grad.

Onkel Bens ris får t ex inte använda den trevlige svarta mannen då det kan påminna om slaveriet.Så har jag aldrig uppfattat det. Snarare är det en man som står för sin risproduktion och har lyckats. Så ser jag på kartongens bild och inget nedsättande alls. Inte heller kan jag uppfatta bilden på en stolt och vacker indian kan vara stötande. Kumlas speedway har valt en sådan symbol för att de vill vara som han och äga hans styrka. 
De hjälper inte att överdriva, snarare tvärtom.Snart får man väl inte använda ordet svart. 
Det finns en lösning på problemet Som Monica Zetterlund en gång sjöng : den som är svart han går till en vit och en vit kärring går till en svart.

Ha en skön kväll!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS