Blogg fyra

Torsdag 8 Oktober 2020

Man kan undra om det spelas Monopol med våra surt förvärvade skattepengar?

Vi har ingen deg säger regeringen men  a tvi a tvi a tvi såja 123 till EU banken. Vi lånar förstås, oj det blev massor av miljarder. Vem trodde att det fanns så mycket kosing. Vadå, betala tillbaka? Det löser sig bara folk kommer i arbete och betalar skatt så kommer vi i balans. Kommuner och näringsliv ska ha sitt så vi måste låna mycket.

Vi har ingen deg säger kommunen och tar tacksamt emot allmosorna.Såja, tärningen är kastad. 4 5 6 aha, en fastighet för 200 miljoner den tar vi för där kan vår personal få nya fina lokaler, det kan de behöva, ledningen har ju redan fått ett nybyggt hus. Kommunens fastighetsbolag betalar så hyran blir billig.Vår hemtjänst och de gamla mår inte så bra på våra äldreboenden men vi bekostar ju ett alldeles nybyggt och skrytigt konserthus. Det kostar pengar! Vi behöver en BRT buss också för 700 miljoner då vi ska bli så många invånare som kan flytta in i alla våra nybyggda bostäder. Regionen bidrar med resurser.Nu kör vi! Din tur regionen!

Vi har ingen deg säger Regionen. Verkar som om kommunen får rubbet medan vi före viruset har dragit in så mycket vi kan inom sjukvården även om de jobbar ihjäl sig. Tärningen hitåt! Ha 78 9.

Aha, staten vill ge oss miljarder. Bra, då startar vi buss BRT med kommunen! Äntligen!

Med lånen klarar vi det bra då medborgarna får stå för skatt och återbetalning liksom kommunens.

Sensmoralen i detta är enligt min enkla bondförnuftiga inställning denna:

- Region eller kommun lever båda av våra skattepengar. Alltså går det inte att skilja på vem som betalar Vad eller hur mycket.

- I kristider borde man spara på allt utom välfärd, sjukvård, polis och skola. Allt annat borde vänta tills bättre tider kommer. 
Jag är ingen ekonom och landets budget är allt för stor överkurs för mig men sunt förnuft talar till mig och säger att i dyrtider ska man satsa på framtiden och spara på allt som inte är nödvändigt för stunden. Människan är viktigast och måste satsas på i första hand. Det andra får komma då det blir bättre tider och vi har råd.

Ha en skön kväll!

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS