Blogg fyra

Lördag 7 november 2020

Jag är så trött på valet i USA som drar ut på tiden och alla spekulationer och gissade analyser i vår television. Ändå kan jag inte låta bli att följa med i händelseutvecklingen. Vill ju att demokraterna och Biden ska vinna och få bort en ledning som bara Bryr sig om ekonomin och de redan rika, en president med utspel likt en galenpanna som nu vägrar att inse ett nederlag. Alla hans uttalanden säger att något känns fel med honom. Ett sådant uppträdande passar inte en president än mindre världens mäktigaste ledare.

Det fina med allt ältande är ändå att jag fått ny kunskap om systemet i USA. Mycket tack vare den duktiga Marcus på TV 4.

Kongressen består av två kammare. Senaten och representanthuset. Två från varje delstat väljs in där och de beslutar om regeringens avtal och förordnanden med andra länder. Ordförande är vice presidenten som även har utslagsröst.

Electorer utses i varje stat och ingår i ett kollegie som äger olika antal röster i olika delstater och det är de som slutligen bestämmer om kandidaterna når r'ätt antal röster.

 Så långt blev alla ord som var överkurs för mig förstådda om jag nu har rätt-

Ha en skön helg

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
30.04 | 08:21

En underbar story av denna fina behandling av dej och dom är värda all uppskattning speciellt nu när detta leende pågår

...
12.03 | 20:51

Bra och kloka ord i dagens hysteri ...

...
05.02 | 22:04

Ja, har vari med om liknande beteende... hade skr ivi att ja hade för mycket pengar med mig... fick diskutera en hel del.... De är inte så kul att möta..

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS