Mallorca

Sun Prime Palma Beach

Här har vi tillbringat en vecka Tillsammans med våra fina vänner Anna-Stina och Håkan. Vädret har varit blandat med två dagars sol och en med både sol och moln. De andra var det både regn, åska och storm.

Mallorca till hör Spanien, språket är katalanska med dialekt beroende vilken ort man befinner sig.Ön är lika stor som vårt Gotland och på den ytan befinner sig 800100 invånare varav 300800 bor i Palma. Tillsammans med turisterna ökar antalet till cirka en miljon under säsong. Frågan är om man kan tänka sig lika många på vår svenska ö.

Invånarna försörjer sig förstås på turismen i alla dess former men även på lantbruk, fiske, pärlindustri och vinodling.

Stränderna kan man finna överallt i världen. De ser alla lika ut med sina tillhörande hotell och restauranger samt butiker men vill man se det verkliga livet på ön så ska man fara in i landet bland de fantastiska bergen där byarna, vingårdarna och bodegorna visa upp av de människor som lever där. Det gjorde vi och fick uppleva ett helt annat och vardagligt Mallorca.

Inne i Palma finns också sevärda byggnader och trädgårdar med fikusar stora som ekar.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.05 | 20:44

Många konspirationsteorier om vaccinet. Där finns det många foliehattar. Att dom sprutar in ett chip så staten vet vart du är. Ja herregud

...
28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
27.02 | 13:49

Tillsammans med sin mor Åse gick Sjunne Ferger senare i bräschen för grundandet av jazzklubben Power House... Så skall det nog stå i stället.

...
15.12 | 14:50

Susade runt i cyberrymden och råkade landa här.
I bland har man tur!!!! Ytterligare en medlem bland favoriterna...

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS