Händelser och kuriosa

Plinge linge linge bussen går

Ut i vida värden, vem ska va med på färden? Ja det kan man undra för här i vår stad råder kaos.

Det handlar om en BRT buss till kostnad av en miljard och våra politiker i kommunen har bestämt sig pga att staden enligt dom växer så till den milda grad att denna farkost är nödvändig trots att pengar saknas i välfärden. Det blir nog svårt värre i framtiden. Örebro är inte en storstad av en sådan kaliber att detta är nödvändigt. I vår tidnings enkät säger 79 % nej och endast 13 ja. Ändå ger sig de styrande inte utan säger att det är ett demokratiskt beslut. Kanhända men ingen har vetat om varken kostnad, startdatum eller omständigheter i trafiken. Demokratin ligger därför endast hos våra styrande.

Lönsamt, ja säger de. Visst om man stoppar in 40 personer som kliver på samtidigt och kliver av tillsammans på samma hållplats.

Tut tut!

Chefernas Chef

I vår stad har vi en förvaltning som har det svårt med sina personalfrågor. Chefer är efterfrågade men de stannar alternativt får inte under någon längre tid. Den sista som bara arbetat en månad löste de ut med 335000 kronor men ingen kan eller vill kommentera till media.

Kommunens HR-CHEF har inga detaljer medan förvaltningens CHEF inte vill kommentera en enskild individ.

Vem ska då ta ansvar? Kommundirektören som är CHEF över förvaltnings-CHEFERNA Har slutat och den nya CHEFEN har nog ingen aning om att det har hänt, säger HR-Chefen. Ordförande i nämnden  säger att politikerna har ingen ANING om detta men anser att de inte får rätt sökande till CHEFS-tjänsterna om provanställning tillämpas.

Det fungerade inte ändå!

 

Bostadsproduktion

Något måste ha gått snett då bostäder byggs på varenda liten fläck samtidigt som våra ungdomar inte har en chans att komma in in på bostadsmarknaden pga kostnaden. Inte heller våra barnfamiljer har en chans att bygga villa då det inte säljs några tomter och bygglovet är på tvären.

Vilka bygger man till? Med så stora kostnader kan ingen bo förutom de som hör till det sociala och har bidrag.Studenterna läser digitalt och läser hemma hos sina föräldrar.

De äldre lever längre och många barn föds men de äldre klarar inte att ekonomiskt sälja sina villor till förmån för en lägenhet. Barnen som föds behöver inga bostäder förrän om minst tjugo år.

Det borde vara läge att sansa sig en aning med bostadsproduktionen. Prognosen på ökad befolkning har i vår stad brustit då invandringen minskat.

Samhällsbyggnad

Vi får ständigt höra att vår stad växer vilket inte känns konstigt med tanke på hur det byggs bostäder. I vår stad skryter politikerna om detta och att vi är först bäst och vackrast bland Sveriges städer. Om det är sant låter jag vara osagt även om jag undrar över sannolikheten av den ökande befolkningsprognosen.

Först är de dock inte. Bilden visar staden Knossos på Kreta. Den byggdes upp av Minorer samtidigt som Egyptens Faraoner lät bygga sina pyramider. Där fanns vattensystem och gator utan trafikproblem, mötesplatser och butiker och kultur.

 

Kackalorum i hönshuset

Nu är det ett väldans kackalorum i hönshuset igen. De är uppeggade till den grad att Överste Kuckelimuck helt har mist kontrollen. Värst är ungtupparna som envetet ska festa fast fågelsjukan sprider sig och smittrisken är hög.De struntar i näbbskydd och restriktioner.

Hönsen vägrar att värpa och har bestämt sig för att få en annan virilare och modern hane och demonstrerar i vild protest. Eller så blir de hens allihop eftersom kvinnor kan.

Dessutom kräver de inreseförbud eller karantän för alla fjäderfän som kommer hem efter vintervistelsen och kan ta med sig smitta.

Suck för Kuckelimuck som gal desperat. När ska allt bli normalt igen.

Överste Kuckelimuck

Har det svårt bland hönsen. Hans ställning är hotad då de inte längre bara irrar omkring och lyder hans minsta vink. Nej, de har anslutit sig till Metoo som grannhönsen och vid minsta närmande blir han åtalad i högsta pinnstolen för sexuella trakasserier och ibland är han till och med misstänkt för våldtagning. Dett spelar ingen roll om hönan visa intresse och till och med visat upp stjärten Och önskat sova på samma pinne.

Överste Kuckelimuck Är förvirrad och har ingen dragningskraft. Kanske är han för gammal och för konservativ och inte alls för jämlikhet. Kanske vet han inte ens vad det är. Säger han lilla gumman till någon av dem åker han på en smäll.

Om han någon gång får komma till tvingas han att ha munskydd då de är rädda för fågelsjukan.

Tur att äggfabriken fungerar.

Glad Påsk!

Kärring power

Det blir stora restriktioner i år. Katten får inte följa med för vi får bara vara en på kvasten pga smittspridningen. Dessutom får vi inte landa då det misstänks att vi inte kan hålla avstånd men det spelar ingen roll för baren stänger redan 20•30.

Vårt viktiga möte ska ske digitalt så det blir att ladda upp GPS:n och vända tillbaka såvida vi inte har paddan med. Det har vi! Kärringpower så klart. Vi flyger runt Blåkulla och svarar jaaaa till metoo och nej till att gubbarna ska vara jämnlika oss. Mottot är: Lilla gubben, det finns inte på kartan.

Politiken svajar i vårt land. Nu är det Liberalerna som tvekar om framtiden. Nyamko Sabuni vill ha samarbete med SD i frågor de har gemensamt, dock inte budgetarbete. Hon har nte fått alla medlemmar med sig men vann idag. Poängen är att bilda en borgerlig regering och hon har menat att man mycket väl kan diskutera gemensamma frågor men avvisa andra Eftersom de är ett invalt parti av svenska folket. Det är ju väldigt sant Och frågan är om man inte istället för att avvisa ett partis värderingar borde bemöta dem istället genom debatter och motioner men samarbeta i gemensamma frågor. Ju mer man förnekar dem desto fler sympatier får de av väljarna.

Demokrati tror jag innebär att alla ska få talan men även motsägas.

Hundarna Spot

Kunde inte annat än le då jag såg en av dessa vandra fram alldeles själv. Söta kan man inte beskylla dem för att vara men väldigt praktiska i Kiruna där de används i gruvan.

Tänk att slippa bajspåsen då man går ut. Dvs om man har lust för om det regnar kan man ju stanna inomhus. Mat vill de heller inte ha, inte ens hundgodis men lydiga är de. Ägaren styr dem och kommunicerar interaktivt och de sticker aldrig iväg med svansen mellan benen.

Å andra sidan vill jag nog ha en riktig vovve som jag kan gosa och prata med. Människans bästa vän är ju hunden.

Munskydd på munskydd av

Ska du handla? Ta på munskyddet, gå själv, håll avstånd och tvätta händerna! Gubben din kan vänta vid eget bord i kondiset. Vad du gör så sätt dig inte bredvid honom om även du blir kaffesugen.Nej inte ens med munskydd på vilket inte skulle fungera ändå. Nej, det är så schandobelt att du får ett bord bara för dig. Konstigt blir det att skrika då man samtalar men det är smällar man får ta.

Munskydd på och munskydd av. Skydda dina medmänniskor menar vissa experter medan andra säger att det inte fyller någon som helst funktion. Ena dagen ska man ha det men nästa inte alls.

Senaste rönet är hudutslag vid flitig användning. Tänk om de någon gång kunde lämna samma budskap!

Vissa har svårt att andas i masken men larmet om hudutslag gällde i första hand sjukpersonal som redan har det jobbigt pga pandemin. Vi andra får nog hålla ut med den på tills vidare. Det låter mest logiskt även om man ser ut som en rånare.

Det är nog säkrast att även hönsen får ta den på nu då flyttfåglarna kommer med influensa. Vi vill ju ha ägg till påsk.

Fake news

I kristider som pågår länge uppstår påhittade historier. Kanske är längtan till vardagen anledningen. Alltså till den framtid då vi får leva som innan pandemin.

Förstår inte vad de inte förstår. Kanske tar de efter oros momenten i USA.

Här målar de tydligen upp ett skräck scenario om att främmande makt har hittat på eller inplanterat virus för att förgöra oss. Att pandemin inte finns eller att politikerna bara har hittat på detta för att få mer makt.

Att sjukhusen i hela världen är överfyllda av sjuka människor som dör som flugor. 
Nej gott folk ignorera dessa dumheter och hjälp till med det ni kan.

Min vän översten Kuckelimuck brukar bara förekomma på min hemsida under påsken men har bett om att få rapportera från hönsgården redan nu. Den har nämligen drabbats av fågel influensa och läget är både kaotiskt och frustrerande. Så här berättar han.:

Mina restriktioner retar upp damerna och en besvärlig demonstration känns skarpt närvarande. De hotar med att bränna upp sina stjärtfjädrar, vad nu det skall tjäna till?

De trotsar mig och träffas nära varandra i stora möten ivrigt kacklande att de önskar avsätta mig och det de vill  är att bli av med mig och skaffa sig en ny hane. En som är viril men låter dem bestämma.Ja, en falang säger ivrigt och envetet att fågelsjukan inte finns. 

Detta trots att pinnarna i sov huset är fulla av sjuka höns. Man kan ju undra vad de rökt? 
Dett enda positiva är att de nte irrar omkring som de brukar. Tro mig då jag säger att jag har jobb med dom.

Ungtupparna håller igång och festar och kommer vinglande hem framåt natten till de kvinnliga kycklingarna. Fan vet vad de gör där?

Jag hörde av våra ägare att de gamla fjäderfäna ska få vaccin vilket gör dem så lyckliga. De ska då få träffa sina barn igen tror de. Ack vad de bedrar sig. De vet ju inte att de kan bära smitta till dem som inte fått spruta.

Själv har jag fått en som chef över äggfabriken men jag fick en stroke i förrgår så nu ger jag upp.

Nu ger jag upp! Adjö!

Höna höna men ingen tupp

Är där någon där ute som funderar på att skaffa höns och få goda frukostägg?

Men ack ändå! Det går inte an för den som bor och har höns på detaljplanerad mark. Det vill säga att hönsen får irra omkring och söka efter Hanen för han får inte vara där. I dessa tider av byggproduktion går ingen tupp alltså säker.

Detta läste jag i dagens tidning. En kanske illasinnad medborgare har anmält en man för detta enorma brott. Han innehade en kyckling som blev en tupp vilket är förbjudet enligt lag men anmälaren fick tji för fjäderfät var redan sålt.

De stackars kvinnosläktet får alltså vara utan sin man men värpa ska de likafullt. Undrar just hur det går till.

 

Så kallt och vasst det blivit i förhandlingarna mellan Ebba och Esbjörn. Den första är KD:s ledare och den andra en 81-årig pensionär som ångrat avtalet då det redan var skrivet och handpenning lagts vid ett husköp.

Så långt har ju Ebba favör i ärendet men så gör hon misstaget att skriva om ärendet på facebook där hon utmålar Esbjörns representant som kriminell. Det var mycket dumt! J ag har själv inte tidigare förstått hur snabbt ett inlägg sprids och skapar oreda. Nu vet jag och tänker före.

Egentligen är väl detta en strid mellan de båda som borde klaras upp utan medias inblandning.

Risk finns att mannen lider av kognitiv störning och har ändrat sig. Bara tanken på en flytt kan tänkas oerhört motbjudande i hans ålder.

Om jag vore i Ebbas situation skulle jag låta köpet gå tillbaka med krav att få handpenningen åter samt be om ursäkt för inlägget i Facebook. Hon tillhör trots allt ett kristet parti.

Det måste finnas andra villor som är acceptabla. I bland måste man stå över det onda för att visa det goda. 

 

 

 

 

 

Ett litet hus med ett blått hjärta på

Corona är smart! Hen hittar hela tiden på nya hyss för oss. Antagligen tänker hen att här ska vi inte komma här och komma.

Nu finns hen i våra avlopp sedan vi varit på toa. Fråga mig inte hur men smittan sprids även den vägen.

Kanske får vi göra som kineserna som tar prov i ändalykten enligt Japan som protesterar å det grövsta. Kanske nästa restriktion här hos oss blir nedstängning av toan om man inte tagit ett sådant prov och fått ett intyg.

Eller så får vi bygga oss ett dass och gräva ner skiten i potatislandet såvida det inte smittar knölarna och ger oss smittan åter.

Hur vi än gör så har vi ändan bak.

Blir inte klok på det här!

Nu förstår jag ingenting. Igår fick vi höra att vi förbaskene mig skulle skärpa oss och hålla avstånd.

Att bara umgås med folk i vårt eget hushåll och helst inte gå till gallerior, måste vi så ska vi ha munskydd. Vi ska bara handla en och en och HÅLLA AVSTÅND! Den tredje vågen är nära och vi måste förhindra smittspridning.

Idag kom de med att våra gamla som fått vaccin 2 får umgås med barn och barnbarn och till och med kramas. Och det innan fas tre kommit till de som fyllt 65.

Gäller detta bara för dem på äldreboenden och inte de äldre som bor i eget hushåll. Har alla äldre och personal vaccinerats? Är det inte frivilligt?

Ingen blir gladare än jag över att isoleringen bryts för de äldre men det känns rörigt över vad som gäller.

Budskapen är olika varje dag.

Tom rikssal

Kanske skulle man satsa på politiken och bli riksdagsledamot.Det verkar inte vara så svårt att sitta där och det behöver man inte heller, inte ens vid votering vilket kan vara jobbigt då de ska trycka på ja eller nej knappen. Med en månadslön på 70 000 är är det roligare att vara på stadens gator och shoppa eller gå på krogen i gamla stan. Varför sitta där och höra på tjatandet då man inte måste?

På nyheterna kunde vi se att salen var tom så när som på några få utspridda. Är de verkligen värda den höga lönen?

Nattsvart för turistorterna i Alperna

Herr Ober, ice Bitte hörs inte längre för där är det tvärtomt på grund av smittorisken.

Här i våra svenska fjäll är det fritt fram i liftkön såvida man håller en stavlängds avstånd och bor i eget hushåll. Skistar gör sitt med ansvar men vad gör turisterna?

Jo, hej och hå, det bär utför sa backhoppar'n. Här gäller det att komma fram till liften, vadå avstånd. Vi är ju utomhus, vadå stavlängd? Då kommer vi aldrig upp! Vi håller ju 20 cm ju.

Detta pågår medan köerna växer och alla vill nå alptoppen så fort som möjligt.

Vad är det för vits med restriktioner?

 

Astra Zenika har hittat mer vaccin

Frågan är var? Hade de kanske lekt "Gömma vaccinet" och den som kom närmast vann och segraren fick gå förbi alla i kön för att få sin spruta.

Kanske var den ansvarige sjuk den dagen då personalen drog iväg det men missade lastbilen.

Hur länge har det stått där det stod alldeles ensamt och var det verkligen vaccin mot Covid?

Plötsligt var där någon fundersam som fann det och undrade vad det var.

- Oj då här har vi lite vaccin som står och skrotar. Kanske någon behöver det?

Frågorna är åter många i dessa pandemi tider och Astra Zenika gör det inte bättre.

 

Nya rön varje dag

Astra zenikas vaccin får inte användas till dem som är över 65.

Nya muteringar av virus, hjälper vaccinet?

En tredje våg kommer. När?
Fortsatta restriktioner trots sprutor.

Barn blir inte sjuka.

WHO informerar: Alla över 65 kan säkert ta vaccinet.

Alla ska vara vacinerade i midsommar.

Barn blir visst sjuka.

Beredskapen är på topp.

Var är vaccinet?

Hinner nte bli klart till midsommar. Förskjutet i flera månader.

Ingen vet egentligen någonting!

89-årig dam ville bli duschad av en kvinna fick vänta 3 veckor

Otäcka Karl Försvinn! Du kränker mig! Så skulle jag agera menar Ruth då hon läser dagens tidning.Sedan skulle hon anmäla sextrakasseriet hos föreståndaren och inte bry sig om någon attans tystnadskultur.
Käringar förening eder mot karlar i duschen, det säger jag. Såvida vi inte bjuder in dom. Det kan ju hända.
Ropen skalla, en käring åt alla. 

Kristofobi

Ett nytt ord som jag aldrig hört förut. Tydligen är det grupper som inte kan acceptera den religion som Sverige haft under hundratals generationer. Jesus på,bilden gråter över att man ska bråka pga olika religioner. ingen kan säga att just deras är den rätta. Kanske är det samma Gud vi tror på men människan har i alla tider förvrängt vad som gäller i tron.

Att påtvinga människor att leva annorlunda pga religion är helt fel och alldeles särskilt i ett land som så välvilligt öppnat sina armar och hälsat alla välkomna.

Vad kan vi själva bidra med

Restaurangerna går under, liksom näringsliv, vårdpersonal, våra äldre med flera. Det finns inte pengar att stödja dem alla. Eller så finns det till andra oviktiga saker i nutid.

Hur mycket ska vi kräva och hur mycket kan vi offra för tillfället. Jag skriver om att förskollärare klagar på att de inte får arbetskläder för kyla eftersom de måste vara ute med barnen. I detta fall är lösningen enkel. De har väl varma privatkläder! Något kan de väl bidra med till samhället har lägrat sig och blivit normalt igen.

Vår vackra natur

Vi är så rädda om den att våra djur inte får vara ute i hagen. De pruttar alldeles för mycket. Vi sorterar våra sopor, byter vårt bilbränsle till el, cyklar till jobbet, försöker att äta klimatvänligt och likaså välja ut varor som inte håller måttet samt tar med egna kassar.Allt i ett kärt syfte att rädda vår jord och därmed vår existens.

Listan är lång för oss i vanliga medvetna i Sverige men vad gör SEB. Jo, de ger ett investeringslån till ett kolkraftverk i Tyskland! Om jag hörde rätt handlar det om miljarder. 

Underligt är att det finns så mycket pengar trots läget. Hur skulle det vara om de istället bidrog till näringslivet i vårt land så kunde kommun och stat ägna sig åt vård och omsorg.

Vaccinet hjälper inte de som fyllt 65!

Vaccinet räcker inte till oss alla då det är försenat.

Fas två i Örebro starkt försenat. 70 plussare får vänta.

Våra djur smittas.

Viruset muterar sig och är än mer smittsam.Kommer en tredje våg?

Våra äldre är åter drabbade och dödsantalet är stort.

Frågorna är många men alla är inte med säkerhet besvarade och restriktioner ändras men vi får resa inom Europa. Dvs om vi är välkomna! Några vill ha ett friskintyg. Som vi nte har system för i Sverige.

Det gäller att hålla ut med munskydd på!

Covid

Ett verkligt orosmoln hänger över oss alla men nu finns det vaccin som ska rädda oss eller hur är det ställt?

Viruset är tydligen en tänkande varelse som inte tänker ge sig utan skrattande muterar sig till nya skepnader. Rår vaccinet på dessa nu i en tredje version.

Tidningarna rapporterar att forskarna på respektive bolag menar att vaccinet gör det.

 

Killen hela dan

Jerry är känd från det underbara Hudikgänget och ICA reklamen och är mycket omtyckt. Nu ska han göra en insats för alla med Downs syndrom genom att släppa sin bok som handlar om hans barndom och vuxentid.

Precis som han säger så är funktionshandikapp inget handikapp utan man kan leva som alla andra och är värda samma respekt i samhället.

Vad är det för fel på dom?

Att presidenten är galen borde väl alla ha insett. Vad är det hans vilda anhängare inte förstår? Eller har de fått betalt och uppmanats att just denna dag inta Capitolium och tappa omdömet helt.

Redan i slutet på presidentvalet meddelade Trump att han minsann inte skulle lämna över till någon annan. Det verkar som om han i sin dårskap planerat en strategi där han vänt sig till de mest benägna upprorsmakarna och eggat dem till handling.

Vilka metoder han använt kan man inte veta men det verkar väl ut tänkt.

Hur som helst så blev det inte som han ville vilket var en väldig tur.

 

 

 

Är han svensk?

Denna man med troligt stulen polishjälm och svensk halsduk söks enligt Expressen av FBI.

Han var anstiftare i upproret i Capitolium och manade eggande människorna framåt.På halsduken står Skellefteå. 

Vad är det för människor?

De stackars nassarna på slakteriet önskade nog att de var gjorda av porslin. TV visade de hemska terrorhandlingarna och jag tappade orden. Det värsta jag sett! Vad är det för fel på människor som inte äger minsta empati för djuren.

Jag är övertygad att de både känner, tänker och lider precis som vi men skillnaden är att de inte kan tala.

Även om man jobbar på ett slakteri borde man visa respekt.

Hur många fler finns det som gör så här. Hemska fasa!

Vad är vad i USA egentligen?

Representanthuset som innehåller både republikaner och demokrater beslutar att presidenten skall åtalas för uppvigling.

Senaten som består av valda senatorer ur båda partierna,En från varje stat i USA har sista ordet och kan fälla eller fria honom.

Båda dessa bildar tillsammans kongressen.
Så ligger det till.

Pappografi?

Nej, inte ännu men mammografi är en förmån vi har här i Sverige. Även om det gör väldigt ont.

Pandemin har inte lyckats hejda det för den evigt jobbande sjukpersonalen jobbar på lördagar för vår skull. 

Fejk eller sanning?

I Jönköping testar man nu huruvida det vanliga influensavaccinet motverkar Covid. Enligt vår tidning NA har de kommit fram till att kanske 39% av de som tagit detta vaccin klarat sig från Covid.

Samtidigt måste det sägas att säkerheten kring denna nyhet är osäker och att vi inte ska förlita oss på detta tutan följa de uppsatta reglerna.

Benådning

Kan en president verkligen benåda sig själv?

Hörde detta på nyheterna och blev än mer förundrad över vad som sker i USA. Dessutom finns det tydligen anhängare till honom i nationalgardet som ska bevaka och skydda överlämnandet.

Detta land som jag sett upp till för sin demokrati har nu helt spårat ur. Förhoppningsvis kommer inte detta att hända men sant är att han vill benåda 100 personer innan han går. 

Kanske får vi fira snart men bara kanske

Antalet sjuka i covid har minskat men vi får inte ropa hej ännu. Det kan vända igen! Därför får vi inte leva normalt ännu utan följa de uppsatta restriktionerna.

Vaccineringen fortsätter men nu vet man inte med säkerhet om smittan ändå sitter kvar i kroppen.

Mutationer förekommer som man inte är säker på.

Alltså är det nya rön hela tiden men vi måste hålla ut.

 

Äkta hästfrakt

Om och igen läser vi nyheten från vår kommun. Det ska byggas för BRT bussar med en kostnad som startar från kommunens sida med 129 miljoner. Regionen ska tydligen bidra har de ursäktat sig med men för mig är det samma pengar eftersom det är våra skattepengar. 
Idioti säger invånarna då det är tomt i omsorgskassan för barn, sjuka, hemlösa och äldre.

Bara denna dag på sociala medier var det 135 st som talade emot detta projekt. Vem man än talar med så säger de samma sak men de bryr sig inte om vad invånarna anser utan klampar bara vidare.

Staden växer säger de men folket undrar varför det ska växa.

 

Knivdåd på högstadieskola i Trelleborg

Två 15 åringar i ett uppehållsrum tillsammans med två vuxna då den ena pojken hugger den andra helt obefogat med en kniv!!

Varför förekommer det att våra barn bär kniv? En vild gissning från min sida är att barn som inte mår bra dras till våldsfilmer som flödar över oss samtidigt som de dras till gäng som gör det till ett normalt liv. Alltså rena hjärntvätten!

Den skadade pojken kämpar nu för sitt liv och förövaren gick modigt själv till polisen och anmälde sig. Detta är en fruktansvärd tragedi om en tonåring som Gud förbjude inte blir vuxen och en annan som får hela livet förstört.

Vittnen då? Var i rummet fanns de vuxna? Det får ingen veta ännu eftersom utredning pågår och det är fel att ställa frågan.

Hur ska det bli ett slut? 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.08 | 15:28

Tack Lars för upplysningen om Hjärstablarren som var mäkta omtalad i Örebro på sin tid. Ett så kallat original.

...
07.08 | 18:39

Min fru som är uppväxt i Örebro, Hertig Karls Allé, kommer väl ihåg
Hjärstablarren. Han frågade alla "gillar du raggmunk?"

...
25.05 | 20:44

Många konspirationsteorier om vaccinet. Där finns det många foliehattar. Att dom sprutar in ett chip så staten vet vart du är. Ja herregud

...
28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS