Händelser och kuriosa

Inte så himla bra i vår stad och landsbygd. Linjer och hållplatser läggs ned till förmån för en BRT buss som kostar enorma pengar och ställer till det i trafiken under bygget i gatan.

Då beslutet togs hade ingen invånare förstått vad det egentligen handlade om och protesterna är många. Så många namn på nejlistan att det kanske går att stoppa hela projektet fast det redan påbörjats.

Jag är ingen expert i frågan men ställer mig frågan om det inte vore klokt att avbryta det hela till frågan är löst? Detta att bara visar vem som bestämmer bådar Inte gott.

Listorna finns fortfarande kvar hos Liberalerna För den som vill skriva på.

Ett tips är min bok "oj då, säger Karin. Hon är egentligen jag och det mesta är sant och beskriver mig och mina upplevelser som tonåring I Örebro.

Bostadesområdet är påhittat men det mesta är alldeles sant.

Boken finns att beställa här på Guntans Bokbutik eller på www.papertalk.se.

För den som inte läst " Vårt 60 tal i Örebro" rekommenderar jag även den skarpt. Kan beställas på samma ställen eller köpas kontant i Bergslagens Bok eller i Lindska Bokhandeln Örebro.

Nostalgi och igenkänning i båda.

Trevlig helg!

Mitt hjärta blöder för en liten tre-åring vid namn Tim. Född i Sverige av en mor som inte orkade ta hand om honom.

Han har rötter i Nigeria och hotas med utvisning dit. Alltså, han är endast tre år och är ett syskon i den svenska fosterfamiljen där alla älskar honom och han dom. Där har han trygghet och kärlek men nu vill de som sagt sända honom långt här ifrån till ett land han inte känner till och inte känner någon.

Hur i alla helgonaland kan man över huvud taget komma på tanken I Sverige av alla länder på jorden? Har vi ingen empati för våra ungar längre?

Det gör så ont i hjärtat att man över huvud taget kan tänka så om en liten som nu har det bra. Att man är villig att utan vidare sända honom mot en oviss framtid. så gör man inte. 
Stoltheten över mitt land börjar falna.

 

Senaste kommentarer

08.08 | 15:28

Tack Lars för upplysningen om Hjärstablarren som var mäkta omtalad i Örebro på sin tid. Ett så kallat original.

...
07.08 | 18:39

Min fru som är uppväxt i Örebro, Hertig Karls Allé, kommer väl ihåg
Hjärstablarren. Han frågade alla "gillar du raggmunk?"

...
25.05 | 20:44

Många konspirationsteorier om vaccinet. Där finns det många foliehattar. Att dom sprutar in ett chip så staten vet vart du är. Ja herregud

...
28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS