Händelser och kuriosa

En klassiker sedan jag var barn och fullkomligt älskade denna boll. Det värsta var att det gjorde mina bröder också. Varje gång jag lade dem nygjorda i kylskåpet så var det dom så åt upp dem.

Nu är jag vuxen och kan äta så många jag vill utan att de ser det. Jag har hittat ett smalt recept så man kan äta en extra då andan faller på.

Prova gärna

100 gr lättmargarin 40 %

3/4 dl socker

1/2 dl vaniljsocker

1 krm salt

3 dl havregryn

1 msk kaffe.

Såå gott och blir 20 st.

Förr hade bollen ett helt annat namn. Ett som idag är förbjudet att säga. Tilläggas kan att vi inte lade någon som helst värdering i det och ifrågasatte inte heller. Det var bara så. I dag vet vi bättre! 

Prova gärna receptet. De blir mycket goda.

Firar i dag arbetarrörelsen men utan demonstrationståg. Själv har jag aldrig varit så särskilt engagerad annat än som åskådare. Det är ju en av våra stolta traditioner och det är kul att läsa på plakaten. Jag googlade mig tillbaka några år och det var i mångt och mycket samma budskap som det som diskuteras nu. Det handlar om kvinnofrågor, jämnlikhet, stöd till industri, högre lön till sjuksköterskor, klimatet och välfärden, kämpande mot olika krig och terrorism i världen.

Lika viktiga frågor som nu men det fattas något. Det är att kräva respekt för alla äldre i samhället. Vi är många med mycket erfarenhet och kan fortfarande göra nytta om inte annnat så kan vi ge råd om hur vi upplevt samhället och hur det kunde vara även inom äldrevården.

Vi vill inte gå till Hälleberget då vi är sjuttio plus. Om jag hade ett plakat så skulle det stå: Ropen skalla, en käring åt alla.

Kanske är det tur att det är inställt i år.

 

Vår kommundirektör ska sluta och sökande till tjänsten har visats upp i vår tidning. Dvs alla utom sex stycken som valts ut av en betald rekryteringsfirma och de är hemliga!

De sex har valt att vara anonyma.De har kontaktats av kommunledningen men vad de svarat och vilka de är förblir enligt reglerna ett ärende för hemliga klubben och ingen invånare släpps över tröskeln. Kanske har de redan bestämt sig för en intern efterträdare? Det är de som bestämmer och ingen ska ha synpunkter på valet.

Jag undrar om detta är demokrati? Förstår inte varför detta hemlighetsmakeri får förekomma?

Varför kan de Inte bara träda fram och svara ja eller nej tack. Det skulle ge en större tillit till kommunen och de styrande.

Som en skugga finns de där och lurar ut sattyger med hot, bedrägerier och andra brott. Det finns inte några gränser för vad de räknar ut och som kan skada oss hederliga människor.Om jag var lika smart så skulle jag jobba för det goda i samhället, det är jag ju inte men gör mitt bästa ändå.

Nu har de anslutit Corona till sin kriminella verksamhet. Jag vet att det låter som ett aprilskämt men säkert är det inte menat så. Om de inte gillar någon så är det bara att hosta.

Clever, ansåg en kriminell vars gängmedlemmar satt häktade. Han skrev brev till dem i visshet om att en icke älskad åklagare läste all post. I ljuv hämnd hostade han i uppsåt på pappren och skrev sedan att han var smittad. Illvillig åtgärd men trots allt inte så smart i slutänden för han kan åka in igen för brottet olaga hot.

Uppfinningsrikt var det men förhoppningsvis vinner lagen denna gång. 

I alla fall inte i Gislaved. Där har kommunen bestämt sig och det väcker ilska. Att det till lika inte heller bjuds på någon form av bubbeldryck eller vin vet vi ju sedan länge. NU GER DE SIG PÅ LÄSKEN! En kvinna vid namn Kim blev så upprörd att hon skänkte till äldreboende men det kastades bort! 

Den dagen det blir min tur att tas om hand vägrar jag om jag inte får fortsätta leva. Jag vill ha både läsk och bubbel när det passar mig och gärna rock´roll i den mån jag orkar.

Inte bryr jag mig om vad som är nyttigt i så hög ålder. Okey, jag kan tänka mig kalorifri Cola om det kan godtas. Livet är ju inte slut förrän det är slut.

Senaste kommentarer

28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
27.02 | 13:49

Tillsammans med sin mor Åse gick Sjunne Ferger senare i bräschen för grundandet av jazzklubben Power House... Så skall det nog stå i stället.

...
15.12 | 14:50

Susade runt i cyberrymden och råkade landa här.
I bland har man tur!!!! Ytterligare en medlem bland favoriterna...

...
23.12 | 16:36

Vad fint du har gjort! Hoppas du har fått mitt mail. Kram

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS