Händelser och kuriosa

Annat var det förr

Min älskade och saknade mormor var socialdemokrat i hela sitt liv. Född till arbete och kneg för att klara livhanken men aldrig medel lös då hon var duktig i ekonomi. Under hennes liv var det bara socialdemokraterna som man kunde rösta på. De stod för demokrati, jämnställhet mellan klasserna och välfärd. Det som min mormors generation byggde upp i vårt land tillsammans med Gunnar Sträng och Tage Erlander kan vi i denna dag inte ersätta.

Allt är så annorlunda då man tvingas att regera i block som tar hänsyn till andra partier genom avtal och motsättningar. 

Inte blir det heller bättre av att man vägrar att samarbete eller ens lyssna till andra partier som enligt dem inte är önskvärda.

Jag är ingen expert men känslan säger mig att V av den anledningen tog chansen då den kom genom missförklaringen mot statsministern genom att vägra marknadshyror som centern krävt i januariavtalet. De ändrar sig om de bara får igenom vissa krav och röstar på att statsministern ska komma åter.

V säger plötsligt likadant om bara marknadshyrorna tas bort ur ärendelistan.

Nu är statsministern återvald och jag undrar vad allt detta skulle tjäna till och varför man inte kunde skjuta upp dessa ärenden till efter nästa års val.

Vad skulle det tjäna till? Nu är han ju där igen utan självstyre och bunden till vissa avtal ändå.

Socialdemokraterna som under min underbara mormors tid kändes säkra och var ett parti att litsa på finns inte längre. De byggde upp vår välfärd den som nu verkar spricka mer och mer för varje dag.

Älskade mormor! Du var i alla fall bäst!

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.05 | 20:44

Många konspirationsteorier om vaccinet. Där finns det många foliehattar. Att dom sprutar in ett chip så staten vet vart du är. Ja herregud

...
28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
27.02 | 13:49

Tillsammans med sin mor Åse gick Sjunne Ferger senare i bräschen för grundandet av jazzklubben Power House... Så skall det nog stå i stället.

...
15.12 | 14:50

Susade runt i cyberrymden och råkade landa här.
I bland har man tur!!!! Ytterligare en medlem bland favoriterna...

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS