Händelser och kuriosa

Skjutningar, våld och bränder

Gängkriminalitet växer och det skjuts, bränns bilar och många oskyldiga drabbas.En forskning visar att det handlar till största delen om barn till invandrare. Detta är ingen överraskning för någon.

Med det vill jag inte på något sätt frita de svenskar som sysslar med detsamma. De finns, det kan jag lova men de första är de som uppmärksammas just nu.

De farliga gängmedlemmarna med sina vapen och bomber samt bränder sätter oss vanliga oskyldiga i stora risker och det händer allt oftare att oskyldiga drabbas och blir offer.

Förklaringen som ges är att ungdomarna är utsatta i sina bostadsområden vilket jag inte helt köper. Vi anser att de ska vara tacksamma för allt de fått i Sverige och sköta sig därefter. Och att deras föräldrar borde ta ett större ansvar.

Den tanken är dock allt för godtycklig och helt enligt våra normer, moral och regler men den upplysningen har de inte fått.

De yngsta gängmedlemmarna är endast tolv år och vid den åldern kan de påverkas att ta avstånd från kriminalitet genom samarbete med föräldrarna som inte har förstått det nya landet fullt ut.

Det är svårt att vara förälder till ungdomar som kommit snett och ännu värre då man kommer från ett annat land och inte vet vad som gäller i det nya Där religion, kultur och normer är helt annorlunda men har samtidigt svårt att tro på att detta våld skulle tillåtits i deras hemländer.

Alltså önskar jag att föräldrarna deltog i samarbetet mot kriminalitet. Har en känsla av att mycket vore vunnet om de förstod vad som händer.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.08 | 15:28

Tack Lars för upplysningen om Hjärstablarren som var mäkta omtalad i Örebro på sin tid. Ett så kallat original.

...
07.08 | 18:39

Min fru som är uppväxt i Örebro, Hertig Karls Allé, kommer väl ihåg
Hjärstablarren. Han frågade alla "gillar du raggmunk?"

...
25.05 | 20:44

Många konspirationsteorier om vaccinet. Där finns det många foliehattar. Att dom sprutar in ett chip så staten vet vart du är. Ja herregud

...
28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS