Händelser och kuriosa

Pandemier

Vi befinner oss ännu i Coronarisk även om vi nu från och med 29 September får leva normalt igen. Nyheterna haglar om denna pandemi och det kommer varningar om en fjärde våg så det är viktigt att alla vaccinerar sig. 

Mänskligheten har drabbats av panemier i alla tider men en värsta var nog Digerdöden eller pesten. Jag googlade på den och upptäckte likheterna med dagens. På 1300 talet startade en global pandemi och miljontals dog. Man trodde att det kom i från Kina av loppor som bosatt sig i råttorna som spred det vidare. Främst genom fartygen som de följde med och gick i land i andra ländar. Europa nåddes genom Italien där det spreds vidare och människorna kände att allt snart skulle ta slut och bli till jordens undergång. Därför roade de sig både intimt och tätt.

Någons fel måste det vara så de skyllde på judarna.

Känns det möjligen igen? Låter nästan som modern tid. Förutom att de inte hade någon vaccin eller förstod sig på att hålla sig rena och tvätta händerna.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.08 | 15:28

Tack Lars för upplysningen om Hjärstablarren som var mäkta omtalad i Örebro på sin tid. Ett så kallat original.

...
07.08 | 18:39

Min fru som är uppväxt i Örebro, Hertig Karls Allé, kommer väl ihåg
Hjärstablarren. Han frågade alla "gillar du raggmunk?"

...
25.05 | 20:44

Många konspirationsteorier om vaccinet. Där finns det många foliehattar. Att dom sprutar in ett chip så staten vet vart du är. Ja herregud

...
28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS