Resedagbok

Rio de Janeiro

Sockertoppen. En annan känd symbol från Rio de Janeiro.

Rio de Jameiro

OS-invigningsarenan

Rio de Jameiro

Kostymprovning av karnevalkläder

Rio de Jameiro

Favelorna är de kåkstäder som uppstått i bergen runt staden. Från början var det frigivna slavar på 1880-talet som byggde dessa. På senare tid har knarkbaronerna haft sitt säte i dessa kvarter och fattigdomen har varit och är stor. Under juntans tid sköt man ner alla gatubarn i dessa kvarter för att kallblodigt bli av med dem. Nu har man som tur är mer hjärta och har erkänt dessa människor. Gett dem gatuadresser, sjukvård och skolor som de sköter på egen hand i sina kvarter. Det var också här som karnevalen startade då slavarna var så lyckliga över att ha blivit fria. Än i dag så är det människor från facelorna som håller i karnevalen i Rio.

Rio de Jameiro

Copacabana. Superbeach men egentligen inget märkvärdigt nu för tiden då stjärnorna nu besöker den intilliggande beachen Ipanema.

Rio de Jameiro

Karnevalvagn från årets stora tävling. Vi besökte Sambaskolan där alla alla fordon och alla kostymer samlas. Här syr man upp 100 ex av varje kostym inför nästa år och tillverkar nya fordon enligt uppgivet tema.

Rio de Jameiro

Kristusstatyn var det mest mäktiga jag upplevt. Över 200 trappsteg från tåget som tar dig upp men det fanns även både hiss och rulltrappor så det var inga problem för en skadad som jag at ta sig upp. 38 meter hög förutom sockeln han står på och 28 meter mellan handflatorna- Gjord av cement från Limhamn. Fantastisk känsla över att ha varit där och en underbar utsikt.
Meningen är att han ska välkomna alla till Rio de Janeiro oavsett vem man är.

Boenos Aires

Vattenfallen i Igazau. Fantastiskt! Sp vackert att jag handfallen for med huvudet före och skadade knän och båda vaderna-

Boenos Aires

Den levande marknaden är härlig att strosa i. Här hänger köttet helt öppet men då den är uppskuren hamnar skivorna i en frys bredvid-

Boenos Aires

Mötte honom gråtande i Katedralen och han var så äkta att jag stod fastnaglad en lång stund.

Boenos Aires

Att inte besöka någon av Boenos Aires alla parker vore att gå miste om det vackraste och mest storslagna man kan tänka sig.

Boenos Aires

Rio de la Plata. Samboronbon som vår Evert också gjort klassisk finns dessvärre inte längre. Det var en liten by en gång i världen där hana mötte sin Carmencita.

Boenos Aires

I Evert Taubes Pampas mötte vi dessa Gauchos. Argentinas cowboys som gästvänligt gav oss både ridtur, vin och middag med köttbitar stora som bara den. De lärde oss deras dans och uppvisade sina kunskaper i ridning genom riddarlika traditionslekar.
Dessa rancher eller Estancior har bidragit i stor grad till exporten av kött.

Boenos Aires

Här Maradonas gamla arena där han spelade i laget La Boca

Boenos Aires

I Boca dansas det tango i varje gathörn

Boenos Aires

Stadsdelen Boca där Maradona tillbringat sin ungdom och fostrats i det lokala fotbollslaget. Han kommer ännu med glädje hem på besök.

Boenos Aires

Detta är Evita Perons grav på samma kyrkogård men det var inte självskrivet att hon skulle landa där. Född ur arbetarklassen och ett liv i exil efter juntans inträde så ville aristokraterna inte ha henne där. Hon flydde till Spanien där hon förmodligen mördades men folket i Argentina krävde att få hem kvarlevorna för att begravas här. Ännu idag sitter gallret fullt med fräscha blommor från hennes undersåtar.

Boenos Aires

Denna bild visar den underligaste kyrkogård jag sett. Den är byggd av stadens rika sedan minst 100 år tillbaka och vad man ser är en egen stad med gator och torg. Vill man säga upp avtalet så måste man ändå betala i 100 år trots att graven som är ett mausoleum där kistan syns genom ett glas är både krossad och uppsliten.
Bisarrt på något vis, tänker jag och undrar om de är uppe och går på gatorna då klockan slår tolv.

Boenos Aires

Plaza de Majo
Stadens mötesplats framför Casa Rosada. Här har mycket hänt. Då militärjuntan ville störta Perons ville folket skydda dem och samlades utanför residenset. Dessvärre kom juntan och sköt ner så många de kunde i folksamlingen. Man kan se avritade döda på plattläggningen. Här hålls demonstrationer, bla de mammor och mormödrar som förlorat sina söner går här varje torsdag.

Boenos Aires och Rio de Janeiro

Ja, då har jag samlat intrycken efter en fantastisk resa som jag varmt kan rekommendera. Vi for på temaresa med Albatross, en grupp på tjugo personer med egen svensk guide.
Han kunde så mycket och vi fick lära oss sådant som vi aldrig kunnat på egen hand.
Detta är Casa Rosada där Argentinas Juan och Evita Peron residerade och talade ofta till folket från balkongen till vänster på bilden.
Evita lever ännu i folkets hjärtan som stod på arbetarnas sida.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.08 | 15:28

Tack Lars för upplysningen om Hjärstablarren som var mäkta omtalad i Örebro på sin tid. Ett så kallat original.

...
07.08 | 18:39

Min fru som är uppväxt i Örebro, Hertig Karls Allé, kommer väl ihåg
Hjärstablarren. Han frågade alla "gillar du raggmunk?"

...
25.05 | 20:44

Många konspirationsteorier om vaccinet. Där finns det många foliehattar. Att dom sprutar in ett chip så staten vet vart du är. Ja herregud

...
28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS