Kung Mgnus och drottning Blanche

Storytelling genom Google och djupdykning i gamla skolböcker

Magnus blev kung vid tre års ålder men mamma Ingeborg tog över tills vidare santidigt som hon utbildade sin son.

Pappa Erik dödades tillsammans med sin bror Valdemar av den tredje brodern Birger i Nyköpings Gästabud.Han lät kasta dem i tornets källare där de svalt till döds.

Den som varit i Nyköpings slottsruin och sett teatern känner igen historiens ögonblick i nutid. Så häftigt att se väktarna gå på muren med sina lansar.

Magnus växte upp, tog över makten och for sedan till Belgien för att hämta sin drottning Blanche av Nemur. Hon var otroligt vacker med långt blont hår och blev beundrad av alla som träffade henne.De fick två söner och två döttrar som dessvärre gick bort i unga år. Sången Rida rida ranka berättar om drottningen och sönerna.

Magnus såg med all sannolikhet till att bygga om vår fästnining i Örebro till ett slott. Man vet att det byggdes till en våning till drottningen som behövde en jungfrukammare.

Magnus månade om sin befolkning och tog bort trälsystemet och instiftade landslagen i Sverige vilket skedde på riksmöte i Nicolaikyrkan 1346.

Skrivarna jobbade på i vårt slott.

Heliga Birgitta var deras husfru men ack så sträng.Hon gillade inte deras livsstil som enligt henne inte var gudfruktig. Hon beskyllde kungen för att vara homosexuell och såg till att han fick smeknamnet kung smek. Drottningen beskylldes för att ha mördat sina barn.

Birgitta for sedan till Rom för att stanna.Det efter att Alvastra kloster hade påbörjats.

Alla gillade inte Magnus insatser. Han beskattade de frälse som tidigare varit befriade och trälarna hade ju tidigare varit gratis arbetskraft. I de nya lagarna fick man inte tvinga sig på någon eller dennes gemål.

Han låg även i krig med den danske kungen om bl.a Gotland.

Ärligt talat...är det inte lite som Games of trhones?

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.05 | 20:44

Många konspirationsteorier om vaccinet. Där finns det många foliehattar. Att dom sprutar in ett chip så staten vet vart du är. Ja herregud

...
28.07 | 16:13

Hjärstablarren kommer jag mycket väl ihåg. Han hade jobb som springschas och åkte runt med varor på en trehjulig flakcykel.

...
27.02 | 13:49

Tillsammans med sin mor Åse gick Sjunne Ferger senare i bräschen för grundandet av jazzklubben Power House... Så skall det nog stå i stället.

...
15.12 | 14:50

Susade runt i cyberrymden och råkade landa här.
I bland har man tur!!!! Ytterligare en medlem bland favoriterna...

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS